Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Top in 2022: dertig jaar Supportersvereniging Ajax!

Kalenderjaar 2022 was er eentje met pieken en dalen voor ons aller Ajax. We beleefden geweldige momenten, maar er was ook veel chagrijn. Via tops en flops blikken we nog één keertje terug. Ditmaal op de dertigste verjaardag van Supportersvereniging Ajax op 7 mei van dit jaar.

21 december 2022 - 14:38
Sleutelhangers800
Een van de presentjes voor onze leden. © Ajax Life

Eerst even helemaal terug naar het begin van het jaar: lege stadions, geen evenementen en een lockdown. Het zag er eigenlijk helemaal niet feestelijk uit voor onze vereniging.

En dat terwijl wij dertig jaar bestaan en een feestje wilden vieren. Met toen al ruim 125.000 leden was het natuurlijk onmogelijk om iedereen op een feestje te laten komen, maar gezien de coronamaatregelen was het organiseren van een groots evenement sowieso uit den boze.

Met de handen in het haar begonnen wij aan een brainstormsessie. Hoe konden wij ons kroonjaar toch luister bijzetten? Uiteindelijk besloten we al onze leden een verjaardagskaart toe te sturen en een sleutelhanger met zowel het oude als het nieuwe Ajaxlogo.

Aanbevolen
Flop in 2022: klatergoud op het heilige wit-rood-wit

Het idee was vrij snel geboren, maar voer het maar eens uit richting ruim 125.000 leden. Alleen het productieproces al neemt flink veel tijd in beslag. We moesten dus snel schakelen om een en ander begin mei bij iedereen op de deurmat te krijgen. Gelukkig kregen wij het voor elkaar en maakten we al onze leden blij met dit extra verjaardagscadeau binnen hun lidmaatschap.

De leden van Ajax Jonge Schare en Ajax Life werden niet alleen verwend met een verjaardagskaart en een sleutelhanger. We stuurden ze ook nog een toffe special van ons magazine Ajax Life. Als thema kozen wij de respectievelijk 35 en 30 jaar geleden gewonnen Europa-cup II voor bekerwinnaars en Uefa-cup. De redactie ging aan de slag met schitterend fotomateriaal. Onze schrijvers wisten nog nooit opgeschreven verhalen op te diepen uit 1987 en 1992.

Last-but-not-least vierden wij online een week lang feest met allerlei prijsvragen, cadeaus en acties. De reacties op beide cadeaus en de feestweek waren overweldigend. Juist daar doen wij het als medewerkers van de Supportersvereniging Ajax allemaal voor: Ajacieden blij maken!

De laatste ‘top in 2022’? Ons zeer recent georganiseerde Lucky’s Winterfestival. Daar schreef ik eerder al dit stukje over.

Aanbevolen
Top in 2022: supporters doneren massaal voor Haller en KWF

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >