Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Onze vrijwilligers zijn de echte wereldkampioenen!

Natuurlijk, allereerst de felicitaties voor onze oud-Ajacieden met hun wereldtitel. Nicóóóó Tagliaficóóóó en Lisandro Martínez. Ongelofelijk dat deze twee tot een half jaar geleden bij ons in de Johan Cruijff Arena speelden en nu samen met Lionel Messi en Argentinië de wereldcup veroverden.

19 december 2022 - 12:12
Blog Fabian 1200
Dit zijn echte dapp’re strijders. Bedankt, allemaal! © Pro Shots

Er zijn voor mij echter nog meer wereldkampioenen: onze vrijwilligers. Dat wil ik graag uitleggen. Op de dag van de WK-finale schitterden zij als nooit tevoren tijdens Lucky’s Winterfestival in Afas Live. Als Supportersvereniging Ajax bedachten we eind mei dat het leuk zou zijn om een evenement te organiseren tijdens het WK. Vooral voor kinderen.

Al snel werd Lucky’s Winterfestival geboren. Welke locatie zou het worden? We kozen voor onze buren aan de overkant. De enige datum die nog vrij was? Juist, zondag 18 december, de dag van de WK-finale. Volgens Louis van Gaal zou het Nederlands elftal deze eindstrijd halen. We besloten het risico toch te nemen. Na die keuze begon de voorbereiding echter pas echt!

Hoe vul je een zaal van drieduizend vierkante meter met een capaciteit van zesduizend mensen, op een dag dat er ook nog de kans bestaat dat het Nederlands elftal een WK-finale speelt? Met vereende krachten gingen we aan het werk. Uiteindelijk wisten we Afas Live zo te vullen dat het zowel kerstsfeer als Ajax ademde.

In twee tijdsvakken lukte het Afas Live op één dag twee keer volledig te vullen met onze leden. Ongekend voor zomaar een supportersvereniging. Hoewel, wij zijn natuurlijk niet zomaar een supportersvereniging, wij zijn die van Ajax!

We vonden in een mum van tijd zoveel geweldige vrijwilligers die ons wilden helpen.

Er was tijdens Lucky’s Winterfestival van alles te doen. Kleintjes konden op de foto met Lucky en de kerstman of lekker wild doen op luchtkussens en trampolines. Een kijkje nemen in de spelersbus was leuk voor jong en oud. Verder zagen we diverse vaders een mooie documentaire kijken over De Meer in silentdiscostijl. Bezoekers maakten selfies met alle Europese prijzen en de kampioensschaal.

Kinderen gingen ondertussen los met Voetjebal, de gigantische sleeglijbaan, het dribbelparcours, een potje Fifa en nog veel meer dingen. Er was dusdanig veel te doen dat we als organisatie nooit elk onderdeel konden ‘bemensen’. We zaten vooraf dus een beetje met de handen in het haar. We hadden volop vrijwilligers nodig. En niet een paar, maar echt héééééél veel!

De zorg bleek niet nodig. We vonden in een mum van tijd zoveel vrijwilligers die ons wilden helpen. Mede door hun geweldige inzet konden wij Lucky’s Winterfestival tot een echt feest maken. Juist door de enthousiaste bereidwilligheid van deze mensen konden we dit evenement neerzetten. Het mag duidelijk zijn dat zij voor mij en onze vereniging de échte kampioenen zijn.

Via deze weg daarom nogmaals een enorm ‘dankjewel’ aan al die lieve mensen die er samen met ons een waar kerstfeest van maakten. Mede dankzij jullie konden we ons grootste evenement ooit organiseren.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >