Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Flop in 2022: klatergoud op het heilige wit-rood-wit

Kalenderjaar 2022 was er eentje met pieken en dalen voor ons aller Ajax. We beleefden geweldige momenten, maar er was ook veel chagrijn. Via tops en flops blikken we nog één keertje terug. Ditmaal op de onzalige keuze voor gouden rugnummers.

21 december 2022 - 09:57
Flop Goud 1200
Goud op de thuisshirts. Onzalig plan. © De Brouwer

Het klassiek ogende thuisshirt van 2021/2022 viel bij veel supporters in uitstekende aarde. Het klassieke logo stoer op de borst en ouderwetsch ogende witte rugnummers. In de eredivisie zelfs geen namen boven de getallen. Daarmee kwam ons aller Ajax werkelijk uitstekend voor de dag!

Maar ja, dat geweldige tricot zou in 2022/2023 plaatsmaken voor een tenue vol kitscherig klatergoud. Het klassieke logo verdween weer. Sowieso ook jammer, maar die ouwe had op het huidige thuisshirt wat ons betreft in deze combinatie dan ook niet zo goed gepast.

De vroege geruchten over de mogelijke introductie van goud op het thuisshirt deed ons al huiveren. Misschien zou het meevallen? Nee. Het viel uiteindelijk zeker niet mee. Bij de presentatie repte Ajax over ‘een subtiele integratie van de kleur goud’. Er bleek echter weinig subtiel aan de blinkende rugnummers en spelersnamen. Er werd doodleuk een derde kleur aan het traditionele tenue toegevoegd.

Aanbevolen
Top in 2022: bolling van de bal en de knal van Nous

De witte rugnummers in de rode baan werden – hopelijk eenmalig – de nek omgedraaid. Dat geldt eveneens voor het klassieke logo. Al neemt Ajax er nooit helemaal afscheid van. In de fanshop hangt immers jaarlijks wel iets met die ouwe erop. Er wordt een beetje mee gespeeld. Supporters kopen het namelijk wel.

Dat laatste is logisch, want het klassieke logo straalt kracht, nostalgie en klasse uit. Maar zullen we in elk geval afspreken dat er niet meer creatief wordt geëxperimenteerd met thuisshirts? Dat tenue heeft twee kleuren. Twee. Niet meer dan twee.

Doe gekke dingen maar lekker met het eerste en tweede uitshirt.

Aanbevolen
Top in 2022: ongekende gastvrijheid op Anfield en Ibrox

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >