Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verrassing: jubilaris SV Ajax trakteert leden op extra dikke Europa Cup-special

Supportersvereniging Ajax bestaat dit seizoen dertig jaar en trakteert leden op een wel heel leuk extraatje! Hou je brievenbus maar goed in de gaten, want de extra dikke Europa Cup-special over de triomfen in 1987 en 1992 valt vanaf vrijdag 13 mei op de mat bij onze leden!

12 mei 2022 - 11:18
Thumbnail Specialaankondiging800
Er is gewoon wéér iets tofs onderweg naar onze leden! © SV Ajax

Onze club won op 13 mei 1987 de Europa Cup II en op 13 mei 1992 de Uefa Cup. De foto’s en verhalen van die triomftochten vind je in een supertof bewaarnummer van Ajax Life. Exclusief voor leden! Zo wordt deze kampioensweek nog mooier!

Johan Cruijff en Louis van Gaal, Marco van Basten en Dennis Bergkamp. Het zijn de meest bepalende namen van deze twee glorieuze Europese seizoenen. Uiteraard vind je in dit nummer grote verhalen over dit kwartet iconen, maar ook zij konden niet stralen zonder de inzet van anderen.

Het magazine bevat twee in elkaar overlopende delen. Zie het als een eerste en tweede helft, maar dan zonder rust. Honderd pagina’s pure Ajaxnostalgie. Zo lees je in het eerste deel alles over het seizoen 1986/1987. Bijvoorbeeld over de hunkering van trainer Cruijff naar een Europa Cup, de sfeer in De Meer en we belichten de finale vanuit Oost-Duits perspectief.

Tussendoor lees je uitgebreide interviews met Alistair Dick, John Bosman en John van ’t Schip. We behandelen bovendien elke tegenstander op weg naar de eindstrijd tegen Lokomotive Leipzig in Athene. Van Bursaspor, Olympiakos Piraeus, Malmö FF tot en met Real Zaragoza.

Honderd pagina’s pure Ajaxnostalgie.

In het tweede deel werken we toe naar de apotheose van het seizoen 1991/1992, tegen het Italiaanse Torino in een kolkend Olympisch Stadion. Dat doen we met veel fraaie fotografie en grote interviews met Danny Blind, Rob Alflen, John van Loen, assistent-trainer Gerard van der Lem, Michel Kreek, Stanley Menzo en – uiteraard – Louis van Gaal.

Natuurlijk komt ook in dit deel elk Europees tweeluik ruim aan bod. Zoals de drie ‘thuisduels’ in Düsseldorf als straf na het staafincident, het plotse vertrek van trainer Leo Beenhakker, de donderpreek van Van Gaal in Erfurt, de glibberzege op Osasuna en de sfeervolle rentree in het vertrouwde Olympisch Stadion tegen KAA Gent.

Verder vinden we een verband tussen de fantastische uitwedstrijd tegen Genoa 1893 en de oprichting van Vak 410. Ook blikken we met de Braziliaanse Torino-spits Walter Casagrande terug op de tumultueuze finale in Amsterdam.

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Het magazine Ajax Life is niet los te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >