Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Top in 2022: supporters doneren massaal voor Haller en KWF

Kalenderjaar 2022 was er eentje met pieken en dalen voor ons aller Ajax. We beleefden geweldige momenten, maar er was ook veel chagrijn. Via tops en flops blikken we nog één keertje terug. Ditmaal op een speciale actie rond Sébastien Haller, die werd geconfronteerd met kanker.

21 december 2022 - 14:04

Het nieuws rondom de net uit Amsterdam vertrokken spits sloeg in als een bom. Kort nadat Haller de overstap maakte van Ajax naar Borussia Dortmund, werd een tumor bij hem ontdekt. Hij was nog geen twee weken in Duitsland toen hij het slechte nieuws kreeg te horen. Hij kreeg al snel steun uit allerlei hoeken van de voetbalwereld.

Zo startte Ajaxsupporter Roy Bouten met zijn sociale media-account @vanpogototpopo een prachtige inzamelingsactie, die wij als supportersvereniging natuurlijk graag ondersteunden. Uiteindelijk brachten 1470 supporters een bedrag van 11.350 euro bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding.

Aanbevolen
Top in 2022: bolling van de bal en de knal van Nous

Toen Haller tijdens zijn herstel aanwezig was in Amsterdam, kreeg initiatiefnemer Roy de gelegenheid om een mooie kaart (bedankt Barry Pirovano!) aan de spits te overhandigen. Op de kaart stonden alle namen van de donateurs. β€œEen geweldig gebaar voor mij, maar ook voor anderen die door deze ziekte worden geraakt,” sprak de aanvaller.

Haller was ontroerd en stelde meteen het bedrag uit eigen zak te verdubbelen. Eveneens een klasse-actie. Dit alles zie je terug in bovenstaande video. Wij hopen vooral dat Haller binnen afzienbare tijd weer binnen de lijnen is te bewonderen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >