Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax ‘kookte’ Young Boys volgens Ten Hag voor rust om erna op te eten

Was Ajax zo sterk of Young Boys toch zo zwak? Het is altijd die vraag, hè? Erik ten Hag kwam tot de conclusie dat vooral zijn Ajacieden ervoor verantwoordelijk waren dat de Zwitserse koploper ‘er niet zo goed uit zag’ en dat zijn ploeg daarom met 3-0 won.

12 maart 2021 - 06:41
Ten Hag Yb 1200
Je mag nooit te lang in teleurstelling blijven hangen, want die volgende kans kan al komen! © Pro Shots

De Ajaxtrainer zag zijn spelers de rust bewaren tegen Young Boys, ook toen kans op kans om zeep werd geholpen. Vooral voor rust had Ajax al binnen een kwartier ruim afstand moeten nemen, maar verzuimde dat te doen. Europees kan dat je duur komen te staan, maar Ajax nam na rust alsnog dik verdiend afstand.

Ten Hag: “In de eerste helft investeer je, je maakt je tegenstander moe. Daarna maak je het af. Ze konden niet meer. Ik denk dat ze kapot waren, we hebben ze kapot gespeeld. Ze waren gekookt.”

Toch had de trainer natuurlijk het liefste gezien dat de grote kansen voor rust er ‘gewoon’ in waren gegaan. Desalniettemin deed het de trainer goed dat zijn ploeg rustig en volwassen bleef spelen. Geconcentreerd loeren op de volgende kans die zou komen. Knap, want als je zo veel kansen mist, dan zou je daar aardig gefrustreerd van kunnen raken.

We vroegen de trainer er maar eens naar en die benadrukte trots te zijn op het geduld van zijn manschappen. “Dat verdient een groot compliment. Je mag even teleurgesteld zijn na een gemiste kans, maar dat mag nooit te lang duren. Je mag niet te lang in teleurstelling blijven hangen. De volgende kans kan er alweer aankomen en als je dan nog in je rouwmoment zit, dan mis je weer,” aldus Ten Hag tegenover Ajax Life.

De coach was vooral tevreden, maar zag ook verbeterpunten. “Young Boys is een counterploeg en het beste middel daartegen is balbezit. In de eerste helft zochten we soms te snel de eindpass. Hierdoor hadden ze gevaarlijk kunnen worden bij uitbraken, als ze een goede bal hadden gegeven.”

Ten Hag noemt dat ook wel ‘aanvallen met de deur op slot’. Wanneer geef je de eindpass en wanneer nog niet? De 3-0 van invaller Brian Brobbey noemde de trainer als een voorbeeld van hoe hij de zaken graag uitgespeeld ziet.

“Die laatste treffer is een ultiem voorbeeld. Als je de tegenstander zó laat lopen, door snel van links naar rechts te gaan, dan staat je restverdediging ook goed als je de bal wél verliest. We vonden met geduld de ruimte plus de afronding.”

De trainer zag een uitstekend Ajax tegen een tegenstander die moeilijk is te bespelen. Ten Hag wilde dan ook niks weten van een zwakke broeder. “De tegenstander zag er wat minder uit vanavond, maar dat lag vooral aan ons. Ze wonnen twee keer van Leverkusen, het is echt goede ploeg. Ook volgende week moeten we scherp en alert zijn en hetzelfde brengen.”

Als Ajax dat voor elkaar krijgt, dan mag het zichzelf kwartfinalist in de Europa League noemen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >