Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mister 1-0 Klaassen: ‘We gaan de goede kant op, maar hebben nog niks hè!’

Davy Klaassen was maar weer eens de man van de openingstreffer, degene die de ban brak. Toen dat eenmaal gebeurde, beet Ajax ook door en werd Young Boys alsnog ruim met 3-0 aan de kant geschoven. Mister 1-0 was prima te spreken, maar waakt voor al te veel enthousiasme.

12 maart 2021 - 06:42
Klaassen 1200 Yb
Klaassen houdt iedereen wel scherp hoor, daarover geen zorgen! © Pro Shots

Klaassen kreeg een dag voor de wedstrijd al veel vragen over een eventuele finaleplaats en waar het met Ajax heen ging. Ietwat geërgerd liet de Ajacied toen terecht weten dat het ‘veel te vroeg was om over finales te praten’. En daar had hij natuurlijk gelijk in.

Maar ja, nu de Ajacieden op de drempel van een kwartfinale staan, kreeg Klaassen soortgelijke vragen op zich afgevuurd tijdens de afsluitende persconferentie. Of hij al droomde van een finale, bladiebla! De middenvelder moest erom lachen.

“Ik ben trots op de prestaties die Ajax de laatste jaren Europees levert. Het is top dat jouw club het merendeel punten binnenhaalt voor Nederland, maar het heeft niet zo veel zin om over een finaleplaats te dromen. Het heeft geen zin om het daar nu over te hebben. Ik snap dat jullie het leuk vinden om mij daar uitspraken over te ontlokken, daar niet van, haha!”

Toch kwam Klaassen hier niet helemaal mee weg. Nee, hup Davy, waar gaat dit heen? “Waar dit heen gaat…? Het gaat de goede kant op nu, maar we moeten vooral zorgen dat we de goede kant op blijven gaan. Onze kracht is dat we elke wedstrijd voor honderd procent ingaan. Dat is de enige manier.”

De maker van de belangrijke 1-0 benadrukt vooral scherp te blijven. “We hebben een goede spirit in de ploeg. Die moet je hebben om iets te behalen. Als je even denkt: dat doen we wel effe, dan gaat het mis. We hebben nu nog helemaal niks hè, dus we eisen van elkaar dat we het zo blijven doen.”

“Ik vind dat wij een hele goede ploeg hebben en je moet er natuurlijk ook wel in geloven dat je iets kunt behalen. Maar wat moet ik zeggen…? Dat we de finale halen? Daar komt nog heel wat bij kijken, je moet soms ook wat mazzel hebben.”

Volgens Klaassen speelde Ajax niet de perfecte wedstrijd, maar wél een hele goede. Net als zijn trainer benadrukte hij dat de spelers van Young Boys ‘geen koekenbakkers’ waren en dat het vooral aan Ajax lag dat de Zwitsers er niet goed uitzagen.

De openingsgoal die Ajax verdiende, bleef echter lang uit, al maakte Klaassen zich eigenlijk geen moment zorgen. “We waren aan bal heel goed. De laatste pass was in de eerste helft steeds nét te vroeg of nét niet goed. Daar hadden we meer moeten uithalen. Maar Young Boys kwam er niet aan. Ik had altijd wel gevoel ‘we gaan er zo een paar maken’. Nee, daar had ik geen stress over.”

Geen stress dus. Na de uiteindelijke 3-0 is daar ook zeker geen reden voor. Ajax ligt op koers voor de kwartfinale van de Europa League en Klaassen brak weer eens de ban. Van de elf doelpunten die hij maakte, waren er zeven de openingstreffer. Klaassen droogjes: “Mooi hè? Ik maak liever de 1-0 dan de 3-0.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >