Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hoe is het met Bandé? Aanvaller lijkt op weg naar... Göztepe!

Ajax is deze zomer vrij druk met het verhuren of verkopen van spelers die niet direct in aanmerking komen voor een rol bij het eerste elftal. De al verhuurde Hassane Bandé behoort tot die categorie, maar staat desondanks op het punt om een transfer te maken: naar Göztepe SK.

10 september 2020 - 14:07
Bandeturkijecar
Helaas hebben we Bandé amper in actie kunnen zien. © Pro Shots

Hoe is het met Bandé? Dat is zo ongeveer de meest gestelde vraag sinds de buitenspeler uit Burkina Faso in de zomer van 2018 een zware beenbreuk opliep. Die blessure hakte erin, het herstel duurde lang en in feite heeft hij nooit zijn kwaliteiten kunnen tonen.

Aangezien er een miljoentje of 8 werd uitgegeven aan Bandé kan het helaas bijna niet anders of hij gaat als miskoop de boeken in, maar er zijn in dit geval wel bijzondere omstandigheden. Wie weet kan de aanvaller uit Burkina Faso in Turkije zijn voeten weer eens ouderwets laten spreken.

Bandé wordt momenteel verhuurd aan FC Thun, dat uitkomt in de Zwitserse variant van de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelde vorig seizoen elf wedstrijden voor zijn tijdelijke club, waarin hij niet tot scoren kwam. De verhuur van Bandé loopt in principe nog een seizoentje door, vandaar dat je hem deze zomer niet bij Ajax hebt gespot.

Er klinken zowel in Burkina Faso als Turkije echter geluiden dat er een verhuizing op komst is. En wel van Thun naar Izmir. Göztepe werd seizoen als elfde geklasseerd in de Süper Lig, dus wat dat betreft zou het absoluut een stap voorwaarts zijn. Het Turkse TRT Spor meldt dat er al een akkoord ligt tussen de club en 21-jarige speler.

Turkse bronnen zijn niet altijd even betrouwbaar, maar ook een fansite maak er melding van. En er leek al iets te borrelen want in Burkina Faso wordt evengoed melding gemaakt van de plannen van Bandé. Het blijft toch grappig om dit soort transferdingetjes in de gaten te houden.

Of het allemaal op zijn pootjes terechtkomt blijft de vraag, maar de aanwijzingen zijn concreet genoeg voor een voorlopig antwoord op de prangende vraag. Zo gaat het dus met Bandé!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >