Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Je krijgt er een baard van (of toch niet)

We zitten twee uur voor aanvang van Ajax - Excelsior (2-2) aan onze stamtafel. Maatje Arno komt binnen. Hij heeft plots een kin vol plukhaar.

25 april 2024 - 11:07
Blog 1200
Waar kijken we naar...? © De Brouwer

“De volgende keer als je je scheert, moet je wat dichter op je scheerapparaat gaan staan,” krijgt hij meteen voor z’n kiezen. Er is echter een uitleg: “Ik heb me sinds FC Twente-thuis niet meer geschoren. Zolang Ajax wint, scheer ik me niet meer.”

In deze tijden is dat niet zo’n dapp’re uitspraak, maar natuurlijk hopen we dat hij binnen afzienbare tijd over zijn eigen baard struikelt. Terwijl de kannetjes bier over tafel schuiven, ouwehoeren we over onze club en alles wat er aan de hand is.

Hoe gaat het na dit ellendige seizoen verder met Ajax? Je leest duizend-en-een verhalen. De verhalen van Marijn Beuker en Kelvin de Lang inspireren, maar ook zij kunnen nog niet alles zeggen. Of weten. We geven allemaal onze mening over hoe we denken dat het moet. Talloze vragen vliegen over tafel.

Het enige waar we ik me nu aan kan vasthouden, is de groep met mensen waarmee ik Ajax wekelijks beleef.

Wie wordt onze trainer? Wie neemt hij dan mee? Welke spelers komen? Welke spelers gaan? Wie blijven? Wat wordt het verhaal richting supporters voor komend seizoen? Wat doet Ajax aan verwachtingsmanagement richting de achterban? Met welk verhaal benadert Ajax voetballers om ze warm te maken voor onze club te kiezen? Staan er volgend seizoen ook Ajacieden op het veld in plaats van louter op de tribune?

Speelt Ajax volgend seizoen eindelijk weer in een normaal thuisshirt? Spelen we – los van resultaten – weer herkenbaar Ajaxvoetbal? Komen er meer open trainingen? Zien we Klaas Jan Huntelaar nog terug? Slaat Ajax in elk geval weer een weg in waarin we met z’n allen geloven? Welke jeugdspelers pakken hun kans? Is Steven Bergwijn nog onze aanvoerder? Spelen we Europees? En zo ja, op welk podium? Lekt er voor de verandering eens een keer niet van alles uit?

Zucht. Het enige waar we ik me nu aan kan vasthouden, is de groep met mensen waarmee ik Ajax wekelijks beleef. De gezelligheid, de grappen, de pret, het gezanik, het bijtende cynisme en de gezamenlijke liefde voor ons aller Ajax.

Ajax - Excelsior wordt niet veel later een nieuwe blamage met de veelal sjokkende Bergwijn als personificatie. Speelde hij maar met hetzelfde enthousiasme voor Ajax als waarmee hij ooit stond te juichen voor Tottenham Hotspur, zeg maar. Hij is aanvoerder van de armoede, al kan hij daar dan weer weinig aan doen.

Na het laatste fluitsignaal volgt al snel een bericht in onze groepsapp: “Hey Arno, morgen gewoon weer een gladgeschoren kin!”

Aanbevolen
De Lang en Beuker zien in huidige selectie geraamte voor volgend seizoen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >