Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Lang en Beuker zien in huidige selectie geraamte voor volgend seizoen

Kelvin de Lang en Marijn Beuker houden zich bezig met de spelersgroep van volgend seizoen. Het duo ziet in een deel van de huidige selectie al een aardig geraamte staan. Het vertrek van die Ajacieden is in principe onbespreekbaar.

25 april 2024 - 09:47
Delangbeuker800
Het wordt een interessante transferzomer. © AFC Ajax

Beuker speelt als directeur voetbal een rol in de transferperiode. Hetzelfde geldt voor Kelvin de Lang, die als hoofd scouting promoveerde naar de rol van technisch manager. Geadviseerd door Louis van Gaal en Danny Blind, maakt het duo zich op voor een belangrijke transferzomer. 

“Kelvin en ik kijken elkaar soms aan op de tribune en zijn het er dan over eens dat het huidige spel niet bij Ajax past. Er zit geen comfort in,” zo stelt Beuker tegenover De Telegraaf. “Maar we hebben best een aardig geraamte staan. Met Diant Ramaj, Jorrel Hato, Kenneth Taylor en Brian Brobbey heb je echt wel een aardig blok staan.” 

Met die spelers is inmiddels gesproken. Ajax wil hen dolgraag houden. Wat Beuker en De Lang betreft, is een vertrek in principe onbespreekbaar. Inkomend moet er absoluut wat gebeuren, maar het opnieuw aantrekken van twaalf spelers, is niet realistisch. Dat is met het oog op stabiliteit ook niet wenselijk.   

Hetzelfde geldt voor uitgaande transfers, zo vertelt De Lang. “Het is niet zo dat alle twaalf aankopen van Sven Mislintat vertrekken. Die transferzomer is ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest, met veel spelers die heel laat in de transferwindow werden aangetrokken.”

Aanbevolen
Beuker schetst profiel Ajaxtrainer en -staf

De Lang weet dat het ook voor de nieuwkomers een onwijs lastig seizoen is. “Het boterde niet tussen Mislintat en Maurice Steijn, wat ertoe leidde dat ze allebei vertrokken. Dat is niet bepaald een ideale situatie voor een speler om in te komen. Dan ziet iedereen eruit alsof hij twintig procent minder is.” 

Het is in ieder geval zaak dat Ajax zo snel mogelijk weer de weg naar boven vindt. De Lang: “Er is te veel werk te doen om nu al van de daken te schreeuwen dat we komend seizoen weer een kampioenswaardige ploeg hebben staan. Dat vergt wellicht enige tijd,” zo weet de technisch manager.

“Ik vind dat we als Ajax elk seizoen voor de bovenste plaats moeten gaan,” vervolgt hij. “Als dat te vroeg komt voor komend jaar, moeten we er in ieder geval voor zorgen dat we strijden om een plek in de Champions League.”

Beuker sluit zich bij die woorden aan. “Ajax moet zo snel mogelijk weer herkenbaar voetbal laten zien dat bij de club past en supporters trots maakt. Die verdienen dat na hun onvoorwaardelijke steun dit seizoen. Het gevoel dat we om de prijzen meespelen, willen we heel rap weer terugkrijgen bij Ajax. Het mooie van voetbal is dat je elk jaar weer op nul kunt beginnen.”

Aanbevolen
Beuker over visie: ‘Ouderwetse cultuur in nieuw jasje gieten’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >