Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Beuker schetst profiel Ajaxtrainer en -staf

Marijn Beuker speelt als directeur voetbal een rol in de transferperiode. Van een impasse is volgens hem allerminst sprake. Er wordt keihard gewerkt aan het geraamte voor het nieuwe seizoen.

19 april 2024 - 15:56
Beuker Technische Staf 1200
Beuker in overleg met De Lang. © Pro Shots

“De belangrijkste transfer van dit seizoen wordt de nieuwe technische staf,” vertelt Beuker in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life. “Dat is nog niet rond, anders hadden we dat naar buiten gebracht. Er zijn al goede gesprekken gevoerd.”

Snelle duidelijkheid vergroot de kans op rust en een eerste stap richting stabiliteit, weet ook Beuker. “Toen duidelijk werd dat Alex werd geschorst, zijn we doorgegaan met de ingezette lijn. Maar het eerste wat ik deed, was contact zoeken met de mensen met wie we in gesprek zijn.”

“Als je vanaf de buitenkant kijkt, ben je afhankelijk van de berichtgeving in de media. Dat creëert onrust. Dat moeten we wegnemen,” vervolgt hij. “Alex kon voor 15 maart niet veel doen, maar ik al vier maanden wel. Wat dat betreft zijn we positief gestemd.”

Over de profielschets die hoort bij de beoogde hoofdtrainer en technische staf, is Beuker duidelijk. “We willen een ervaren manager die samenwerkt met drie min of meer gelijkwaardige assistenten, complementair aan elkaar. Ieder met een eigen specialiteit: tactiek, winnaarsmentaliteit en individuele spelontwikkeling. Daar komt nog een keeperstrainer bij.” 

‘We willen een ervaren manager die samenwerkt met drie min of meer gelijkwaardige assistenten, complementair aan elkaar.’

“In de huidige situatie kan de nieuwe trainer een eigen assistent meenemen, mits deze past bij onze visie,” aldus Beuker. “Dat betekent dus dat we vanuit Ajax zelf de andere twee assistenten aanstellen. Een daarvan moet wat ons betreft iemand zijn die vanuit Ajax weet wat het winnen van de Champions League inhoudt.”

Ook over de aanstaande transferperiode is hij positief gestemd, ondanks dat Ajax door het mislopen van een Champions Leagueticket geen heel verleidelijk verkoopverhaal te vertellen heeft. “Maar Ajax is nog wel Ajax wat betreft naam en status,” countert Beuker. “Dit is nog steeds de grootste club van Nederland.”

Meer balans aanbrengen in de selectie heeft volgens hem prioriteit. “Je kunt hier geen selectie samenstellen en neerzetten die pas over drie of vier jaar top is. Als je kampioensploegen analyseert, zie je dat zo’n dertien tot zestien spelers 95 procent van alle minuten speelt,” weet Beuker.

“Kijk je naar de samenstelling, dan wil je dus basisspelers, rotatiespelers en zogenaamde ‘high potentials’,” vervolgt hij. “Dat zijn jongens die nu meetrainen en twee jaar later sleutelspelers kunnen zijn.”

Het volledige interview met Beuker lees je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life, dat vanaf vrijdag op de mat ploft. Het magazine ook ontvangen? Word dan snel lid. Een lidmaatschap tot het einde van het seizoen scoor je nu voor 14 euro.

Aanbevolen
De Lang en Beuker zien in huidige selectie geraamte voor volgend seizoen

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >