Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

‘Technisch directeur’ Martínez zou niemand meer kopen

Lisandro Martínez (22) zag Hakim Ziyech, Joël Veltman en Donny van de Beek vertrekken, maar maakt zich absoluut geen zorgen over de kwaliteit van de Ajaxselectie. Sterker nog, de Argentijn heeft alle vertrouwen in de groep die er nu staat.

08 september 2020 - 09:22
Martinez 12003 1024X683
Martínez kroop desgevraagd even op de stoel van Overmars. © Pro Shots

Tegenover het vertrek van bovengenoemde spelers staan de inkomende transfers van Antony en Mohammed Kudus. Nieuwelingen hebben vaak even de tijd nodig, maar deze twee spelers toonden tijdens hun eerste Amsterdamse weken al aan dat Ajax wel eens veel plezier kan beleven aan het duo.

Tijdens de voorbereiding drukten diverse talenten ook weer hun neus tegen het venster. Ondanks het vertrek van klassespelers ziet het er dus echt niet slecht uit in Amsterdam. Martínez heeft het ook gezien en kijkt dan ook uit naar het volgende seizoen. 

In het Ajax Kids Clubblad Ajaciedjes gaf Martínez antwoord op vragen van onze jongste leden en daaruit bleek dat de speler geen aankopen zou doen, mocht hij op de stoel van Marc Overmars mogen plaatsnemen.

De tienjarige Maartje Koks stelde de volgende vraag: “Als jij een speler mocht kopen voor Ajax, wie zou je dan kopen?” Je verwacht dat Martínez landgenoot Lionel Messi met een dikke lach noemt of een andere uitstekende voetballer. Maar nee, niets van dat alles.

“Niemand Maartje! Nee, echt. Ik zou niemand kopen. Ik vind namelijk dat we al een geweldig team hebben. De jongens met wie we nu spelen moeten kampioen van Nederland kunnen worden. Daar gaan we heel hard ons best voor doen.”

Maar wat als Nico Tagliafico vertrekt? De zevenjarige Mehmed Gezhen is benieuwd of Martínez het dán nog steeds leuk zou vinden bij Ajax. “Nico is een hele goede vriend van mij,” reageert Martínez.

“We komen allebei uit Argentinië en buiten het veld zien we elkaar veel. Maar ik ben heel gelukkig bij Ajax. Ook als Nico vertrekt, al hoop ik dat natuurlijk niet. Als hij wel een andere club vindt, dan ben ik heel blij voor hem. Ik speel voorlopig in elk geval bij Ajax. Ik wil nog beter worden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >