Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag probeert Martínez in de voorbereiding als linksback

Er is sprake van stilte voor de storm. En we weten nog niet hoe hevig de storm wordt die volgt na het geluid van stilte. Maar dat er ook deze zomer dingen veranderen bij Ajax, lijkt vast te staan. En om hier alvast op in te spelen, checkt Erik ten Hag of Lisandro Martínez een geschikte linksback is.

29 juni 2020 - 09:49
martineztestlinksbackcar
Neemt de ene Argentijn het stokje over van de andere? © Pro Shots

De eerste (ruil)deals worden gesloten, maar de handel op de transfermarkt moet nog losbarsten. Grote kans dat dit pas gebeurt als in augustus de meeste competities eventjes een adempauze houden tussen twee seizoenen in. Dit is een scenario waar Ten Hag bekend mee is.

“De topcompetities worden nu uitgespeeld, dus de geldstromen blijven in stand. De marktwaarde van spelers zal iets worden gedrukt, maar niet veel,” aldus de trainer van Ajax in gesprek met Het Parool. “Op basis van hun prestaties en ambitie wil ook een aantal spelers van ons de stap naar het buitenland maken.”

Je kunt hierbij denken aan Andre Onana, Donny van de Beek en Nico Tagliafico om buiten de reeds vertrokken Hakim Ziyech maar eens een aantal namen concreet te benoemen. “Voor Onana en Van de Beek zou nog een jaar Ajax zeker een optie kunnen zijn, voor Tagliafico ligt dit vanwege zijn leeftijd iets anders.”

Tagliafico is 27 jaar en groeide direct na zijn komst uit tot de vaste linksback en publiekslieveling. Als de Argentijn vertrekt, laat hij grote schoenen achter om te vullen. Landgenoot Martínez is een optie. De vijf jaar jongere Martínez speelde tot dusver vooral op het middenveld, maar eigenlijk hoort hij daar niet.

Ten Hag: “In de voorbereiding ga ik Martínez op linksback proberen. Hij heeft bij ons ook op het middenveld gespeeld, maar is een verdediger.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >