Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Volgens trainer Priske is Ajax nog niet van Midtjylland af

Er waren drie vliegtuigen en wat mazzel voor nodig, maar Ajax deed dinsdagavond uitstekende zaken door FC Midtjylland met 1-2 te verslaan. Trainer Brian Priske baalde, want er zat meer in voor zijn ploeg. En daar heeft hij gelijk in.

04 november 2020 - 09:35
Priske 1200 (1)
Denen gaan zeker nog punten pakken, Priske weet het zeker. © Pro Shots

Vooral voor rust kreeg Midtjylland mogelijkheden om Ajax veel meer pijn te doen dan het deed. Dat gebeurde niet en gelukkig maar. Na rust had Ajax zijn zaakjes iets beter voor elkaar en hield het de thuisploeg verder weg van Andre Onana. Zonder zelf verder veel te creëren.

Priske was dan ook teleurgesteld, maar tegelijk ook trots op zijn ploeg. Het verlies was niet nodig, zo is het gevoel een dag na de wedstrijd, maar Midtjylland heeft zich wel op een goede manier laten zien, zo was de coach van mening tijdens de persconferentie.

“Mentaal is deze nederlaag zwaar. Toch moeten we de zaken ook in perspectief zien. We lieten tegen Ajax veel positieve dingen zien en die moeten we meenemen. We deden in grote delen van de wedstrijd goed mee, tegen één van de beste ploegen van Europa.”

Daar is geen woord aan gelogen, behalve dat Ajax zich als zodanig presenteerde. Maar Midtjylland deed zéker goed mee. Gelukkig ging Ajax als een speer van start, pakte het snel een 0-2-voorsprong, want daarna raakte de ploeg van Erik ten Hag (weer) volledig de draad kwijt.

Priske: “We hebben veel kansen gerecreëerd, vooral in de eerste helft. We hebben het Ajax heel moeilijk gemaakt en niemand gaf op.” Vooral Anders Dreyer was een plaaggeest voor Ajax. Hij schoot de 1-2 achter Onana en kreeg erna meer kansen om te scoren of een beslissende assist te geven.

De Denen kregen kansen op meer en grepen die niet. Ajax kreeg de zaken iets meer op orde met Davy Klaassen binnen de lijnen, maar toch bleef het veel te lang spannend. En Priske? Die geeft niet op. Ook niet met nul punten uit drie wedstrijden. Ajax is nog niet van zijn ploeg af.

“Ik heb er veel vertrouwen in dat we nog punten gaan pakken. We hebben veel kwaliteit en iedereen kan een tandje bijschakelen als dat nodig is.” Midtjylland is nog puntloos in groep D, waar Ajax nu plek twee van Atalanta heeft overgenomen. De Italianen gingen keihard onderuit in eigen huis tegen Liverpool: 0-5.

Ajax kan nog meer goede zaken doen, als het de Denen in eigen huis ook weet te pakken. Deze wedstrijd staat voor woensdag 25 november op de rol. Hopelijk hoeft het dan allemaal niet zo spannend te worden en legt Ajax een betere wedstrijd op de grasmat.

Hopelijk doet Liverpool vervolgens op Anfield wat het moet doen tegen Atalanta.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >