Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zo zit Klaassen thuis te computeren, zo helpt hij Ajax aan winst in CL

Het avontuur van Midtjylland-uit gaat Davy Klaassen niet snel vergeten. Dat kan niet anders. Het kind van de club was noodgedwongen aan het computeren toen plots zijn telefoon ging. Hij mocht alsnog naar Denemarken. Zo gezegd, zo gedaan. Eens te meer bleek Klaassen onmisbaar.

04 november 2020 - 03:11
Klaassendenencar
Als het moeilijk wordt, is Klaassen keihard nodig. © Pro Shots

De middenvelder vormt bij Ajax het spreekwoordelijke cement tussen de stenen. Het in alle haast opgebouwde muurtje van Ajax stond in Denemarken op het punt van omvallen. Het was daarom maar goed dat Klaassen in de rust in de ploeg kon worden gebracht. Prompt oogde Ajax stabieler en bleef het 1-2.

Klaassen moest in Nederland achterblijven vanwege een vals-positieve coronatest. Verspreid over drie vliegtuigen kwamen de Ajacieden uiteindelijk aan in de MCH Arena. Klaassen is niet eens in het spelershotel geweest. Samen met Maarten Stekelenburg zette hij vanaf het vliegveld onmiddellijk koers richting stadion.

“Ik mocht maandag niet mee en stond dinsdag de hele dag op stand-by. Het was meer liggen trouwens, thuis op de bank, achter de Playstation. Net toen ik nergens meer op rekende, ging mijn telefoon. Gelukkig stonden al mijn spullen nog klaar, want mijn hartslag schoot omhoog,” reageert Klaassen bij Ajax TV.

In alle haast moest Klaassen vervoer regelen naar Schiphol. Zo gezegd, zo gedaan. Zo snel mogelijk het vliegtuig in, samen met Stekelenburg dus. Na de landing direct richting stadion en in het busje inbellen om nog iets van de laatste wedstrijdbespreking mee te krijgen. Echt hoor, dit was een rare dag in de loopbaan van de 27-jarige!

“Maarten en ik hebben er maar een beetje om zitten lachen. Geintjes maken. Dit maken we ook niet iedere dag mee. Ik snap wel dat ik niet startte. Ik was de hele dag zenuwachtiger dan normaal omdat ik niet kon meedoen. Na het eerste kwartier werd het ook nog eens een heel rommelige wedstrijd.”

Daar spreekt Klaassen ware woorden. Maar toen mocht hij Jurgen Ekkelenkamp aflossen en vanaf de eerste minuut van de tweede helft merkte je het verschil. Er was stabiliteit, het schip was niet langer stuurloos en de boevenstreken van Davy in blessuretijd – is die bal schoon geveegd, ja? – waren ook hard nodig.

“Het veldspel was nog steeds niet goed, maar als team waren we tenminste in controle. Het is gewoon top om op zo'n rare dag drie punten te pakken. We wisten dat we deze wedstrijd absoluut moesten winnen en ik had ook altijd het gevoel dat we de winst over de streep gingen trekken. Dat hebben we ook gedaan. Nu verder!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >