Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag had Ekkelenkamp al een basisplaats beloofd

Ajax deed onwijs veel moeite om Davy Klaassen last-minute toch nog naar Denemarken te krijgen. Waarom stond er tegenover die investering geen basisplaats? Omdat Jurgen Ekkelenkamp al een plekje was beloofd. Aldus luidt achteraf de uitleg van Erik ten Hag.

04 november 2020 - 03:37
Ekkelenkampdenencar
Ekkelenkamp werd tegen Midtjylland gewogen en te licht bevonden. © Pro Shots

De Ajacieden schoten in Denemarken uit de startblokken en scoorden, onder aanvoering van een getergde Dusan Tadic, binnen de minuut. De 0-1 werd met open armen ontvangen en de 0-2 zelfs gekoesterd, maar binnen de kortste keren zat FC Midtjylland weer helemaal in de wedstrijd.

Het scheelde zelfs weinig of na de 1-2 volgde ook de gelijkmaker, maar dankzij Andre Onana bleef Ajax op voorsprong. Het elftal liet zich weer te kijk zetten in de omschakeling en maakte een wat stuurloze indruk. Niemand die toen besefte dat de eindstand al op het scorebord stond.

Jongens als Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch verzopen op het middenveld en wisten zich geen raad meer, waardoor ook Daley Blind tegen het einde van de eerste helft geen pleisters meer kon plakken op de inmiddels bloedende wond. Het inbrengen van Klaassen bracht wel rust en stabiliteit.

“Ik had een andere jongen al beloofd dat hij in de basis mocht starten,” tekende het Algemeen Dagblad na de gewonnen wedstrijd op uit de mond van Ten Hag. De trainer doelde uiteraard op Ekkelenkamp, wiens optreden beperkt bleef tot 45 minuten. “Die kan ik dan niet zomaar teleurstellen.”

“Zo werkt het niet. We wisten maandag niet eens met wie we het allemaal moesten doen. Klaassen hebben we zo laat opgeroepen dat hij niet eens tijd had om naar het hotel te komen. Hij moest direct naar het stadion en luisterde onderweg via zijn telefoon naar de wedstrijdbespreking,” schetste Ten Hag nog maar eens de gekte van de situatie.

“Ik vond dat we goed aan de wedstrijd begonnen en twee snelle doelpunten maakten. Met Klaassen erbij in de tweede helft kregen we weer controle over de wedstrijd. Dat was ook nodig. Natuurlijk kunnen we beter voetballen dan we hebben gedaan. Maar alle onzekerheid over de coronatests is van nadelige invloed geweest op onze voorbereiding.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >