Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen over kunstgras: 'Pijn in je gewrichten'

De KNVB zegt de discussie die momenteel gaande is over kunstgras te begrijpen. Aanvoerders van twaalf Eredivisieclubs riepen donderdag op om een verbod op kunstgras in te stellen. Dit statement, waaraan ook Ajax-aanvoerder Davy Klaassen zijn naam verbond, lijkt echter niet te leiden tot een verbod op kunstgras.

20 mei 2017 - 14:39
UsershyraDesktopajax_dataimagescde45c27d68bdcec97c27b5335dfc9d5_normal
Davy Klaassen moet niets hebben van kunstgras. © Pro Shots

In een officiële reactie laat de KNVB weten de discussie wel te begrijpen maar ook van mening te zijn dat “Clubs zelf mogen bepalen op wat voor soort ondergrond zij spelen.” Zodoende lijken de uitlatingen van Klaassen en zijn collega-aanvoerders aan dovemans oren gericht.

"Door zulke velden ga je er serieus over nadenken om weg te gaan uit Nederland. Voetbal is niet eens leuk meer op zulke velden", zo droeg Klaassen bij aan het statement. Over zijn spelervaring op het kunstgras zegt hij het volgende tegen Fox Sports: “Je kan niet lekker draaien, en de bal rolt niet, die glijdt over het gras. Je kan ook geen slidings maken.”

Hij vervolgt: “Je krijgt er pijn van in je gewrichten.” Afzwaaiend Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuyt deed er nog een schepje bovenop door te stellen ervan overtuigd te zijn dat Nederland door het kunstgras verder achterop zal gaan raken.

Aankomende maandag houdt de KNVB samen met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de Coaches Betaald Voetbal een kenniscongres om deze discussie verder te voeren. Naar eigen zeggen zal de KNVB hier komen met wetenschappelijke data om hun standpunt te bekrachtigen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >