Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Almere City

We maken ons op voor de laatste thuiswedstrijd van dit eredivisieseizoen. Almere City komt zondag op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Hier volgt een aantal zaken die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

11 mei 2024 - 12:57
Driedingenajaalm800
In Almere eindigde het duel in 2-2. © Pro Shots

Luxeproblemen?
Voor het eerst in lange tijd kan John van ’t Schip beschikken over een vrijwel complete selectie. Dat was dit seizoen vaak niet het geval. Steven Berghuis is na knie- en rugpijn weer inzetbaar, terwijl Steven Bergwijn en Benjamin Tahirovic terugkeren van een schorsing. Kortom, de trainer heeft weer wat om uit te kiezen.

Kan er zelfs een heel klein beetje worden gesproken over luxeproblemen? “Dat is een beetje laat, maar beter laat dan nooit,” zo grapt Van ’t Schip voor de draaiende camera van het eigen clubkanaal. “Daarin moeten we verstandige keuzes maken. Nog niet alle spelers kunnen negentig minuten maken, zoals Berghuis bijvoorbeeld.”

Kristian Hlynsson ontbreekt wel tijdens het thuisduel met Almere City. De trainer denkt sowieso dat het een lastig verhaal wordt voor de IJslander om dit seizoen nog in actie te komen. Hij kampt met een kleine terugval van een bovenbeenblessure. Of Carlos Forbs zondag weer mee kan doen, is afwachten.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: hoe zorg jij voor spelplezier tijdens laatste thuisduel?

Stugge ploeg
Van ’t Schip is duidelijk over het belang van het duel met Almere City. “We willen deze wedstrijd winnen. Dat is belangrijk om de vijfde plaats vast te houden en te zorgen dat we ons kwalificeren voor Europees voetbal,” aldus de trainer. “Een vijfde plek is Ajaxonwaardig, maar als je kijkt waar we vandaan komen en hoe onrustig het is geweest…”

Ajax kent dit seizoen nauwelijks makkelijke wedstrijden, maar met Almere City treft het ook nog eens een stugge ploeg. Eerder dit seizoen speelden de Ajacieden met 2-2 gelijk in het Yanmar Stadion. De bezoekers zijn al zeker van handhaving in de eredivisie, maar eenvoudig wordt het zeker niet om te winnen.

Dat laatste beseft Van ’t Schip zich maar al te goed. “Almere City heeft laten zien dat het een lastige ploeg is om tegen te spelen. Ze gaan het gevecht aan, spelen veel een-op-eenduels, kunnen de lange bal hanteren en dan voor de tweede bal gaan. Dat is al het hele seizoen hun kracht en zal nu ook niet anders zijn.”

Aanbevolen
Past Farioli in trainersprofiel dat Ajax voor ogen heeft?

Recordaantal uitsupporters voor Almere City
Nu Almere City zeker is van nog een jaartje eredivisie, kan de ploeg vrijuit spelen. Toch staat er voor de bezoekers wat op het spel. “Zoals bij iedere wedstrijd speel je om de eer,” aldus trainer Alex Pastoor, die in Amsterdam kan rekenen op de steun van negenhonderd supporters. Nooit eerder nam Almere City zoveel uitfans mee naar een wedstrijd. 

De Almeerders hopen de meegereisde supporters uiteraard te trakteren op punten. Wat er mogelijk is in de Johan Cruijff Arena? “Dat ligt aan Ajax en aan ons. Als we doen wat we het hele seizoen al doen, kunnen we spelen om te winnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat een wedstrijd als deze uitnodigt om de druk op te voeren.”

Ajax en Almere City trappen zondag om 14.30 uur af in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie, terwijl Rob Dieperink de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Geelen pakt klus op als ad-interim algemeen directeur van Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >