Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geelen pakt klus op als ad-interim algemeen directeur van Ajax

Ajax heeft commercieel directeur Menno Geelen bereid bevonden om per direct de rol van interim-algemeen directeur op zich te nemen. Dit totdat een nieuwe algemeen directeur is benoemd en ingewerkt.

10 mei 2024 - 12:39
Geelen 1200
Geelen werkt al sinds 2010 bij Ajax. © Pro Shots

President-commissaris Michael van Praag kan zich zodoende bij Ajax weer volledig op zijn rol als lid en voorzitter van de raad van commissarissen richten. Hij hoeft de directie niet meer bij te staan in de hoedanigheid van gedelegeerd commissaris, wat hij sinds 2 april was.

Geelen reageert als volgt op het digitale huis van de club: “Ik kijk ernaar uit deze rol tijdelijk op me te nemen. Organisatorisch zijn we hiermee voor de komende periode op orde en creëren we de bestuurlijke rust die nodig is. De voortgang van het werk op voetbalvlak heeft nu de hoogste prioriteit. Alex Kroes en Marijn Beuker moeten samen met de mensen om hen heen vol door kunnen. Mijn taak is onder meer om ervoor om te zorgen dat zij zich hier op kunnen richten en dat tegelijkertijd ook alle andere afdelingen en collega’s optimaal kunnen functioneren.”

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax, reageert uitermate verheugd op de interim-aanstelling van Geelen als algemeen directeur van Ajax. “Wij werken al jaren zeer fijn en intensief samen met Menno. Dat hij de club nu uit de brand wil helpen en zelf voorstaat dat een CEO ook een Ajaxvoetbalachtergrond moet hebben, steunen wij volledig.”

Aanbevolen
Past Farioli in trainersprofiel dat Ajax voor ogen heeft?

Nagtzaam vindt het nieuws ook fijn voor de medewerkers van Ajax. “Men hoeft nu niet opnieuw te wennen aan een nieuwe CEO, maar voorlopig vervult een vertrouwd gezicht deze functie. Hierdoor kan de raad van commissarissen in alle rust op zoek naar een nieuwe kandidaat voor de functie. Geelen kan deze kandidaat op termijn met alle liefde voor onze club inwerken.”

Geelen (1982) trapte zijn loopbaan af in Nijmegen. Daar behaalde hij zijn master Marketing Management aan de Radboud Universiteit. Hij trad in 2010 in dienst bij Ajax. Hij werd er accountmanager op de sponsorafdeling. Een promotie volgde al na vier maanden toen hij head of sponsoring werd.

Daar stopte zijn opmars binnen Ajax niet. Geelen werd in 2016 benoemd tot commercial director. Hier is hij verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten binnen de club. Onder Geelen groeide Ajax enorm op commercieel vlak. We zagen veel mooie sponsorsamenwerkingen. Geelen wist onze club ook buiten het veld op de kaart te zetten. Dat juist hij veel geopperd werd als (tijdelijk) algemeen directeur van de club, wekt dan ook geen verbazing.

Nu Geelen tijdelijk algemeen directeur wordt, zijn veel belangrijke posities bij onze club gelukkig weer ingevuld. De huidige commerciële taken van Geelen worden overgenomen door Cas Biesta, waar hij al jaren mee samenwerkt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >