Nieuws

Broertje Ünüvar debuteert als jongste speler ooit bij verliezend Jong Ajax

Het seizoen zit erop voor Jong Ajax. In de laatste wedstrijd van deze voetbaljaargang ging de talentenploeg met 4-1 onderuit tegen Jong AZ. Toch was het een bijzondere avond voor vier debutanten, waarbij het debuut van Emre Ünüvar het meest in het oog sprong.

11 mei 2024 - 09:51
Jajjazunuvar800
Ünüvar komt binnen de lijnen voor Rijkhoff. © Pro Shots

Op sportpark De Toekomst kregen beide ploegen kansen op de openingstreffer. Het eerste wapenfeit was van Jong AZ, waarna Julian Rijkhoff zag hoe Hobie Verhulst tot twee keer toe zijn poging keerde. Uiteindelijk kwamen de bezoekers op voorsprong. Finn Stam kopte zijn ploeg na een halfuur op voorsprong.

Jong Ajaxdoelman Sten Kremers voorkwam met twee knappe reddingen een grotere achterstand, maar moest zich bij de derde poging alsnog gewonnen geven: 0-2. De talentenploeg hoopte het duel in de tweede helft om te kunnen draaien, maar kreeg kort na rust een derde treffer om de oren.

Ondanks de ruime achterstand, bleef Jong Ajax de aanval zoeken. Kansen waren er ook, voor Rico Speksnijder en Yoram Boerhout bijvoorbeeld. Uiteindelijk was het Jaydon Banel die de enige Amsterdamse treffer van de avond op zijn naam kreeg. De vleugelspeler kwam naar binnen, zocht de korte hoek en schoot raak.

Aanbevolen
Past Farioli in trainersprofiel dat Ajax voor ogen heeft?

Het bleek een doelpunt voor de statistieken, want Damienus Reverson gooide de wedstrijd acht minuten voor tijd definitief in het slot. Zo sloot Jong Ajax het seizoen af met een nederlaag. Toch waren er ook hoogtepunten bij de Amsterdammers. Emre Ünüvar, Luca Messori, Sean Steur en Don O’Niel maakten hun profdebuut.

Vooral het debuut van Ünüvar – inderdaad het broertje van – sprong in het oog. Dat had niet zozeer met zijn spel te maken, maar wel met zijn leeftijd. Met 16 jaar en 55 dagen werd de aanvaller de jongste Jong Ajaxdebutant ooit.