Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Jeugdige Gaaei trapte naast Arena ooit balletje met Dolberg

Dat Ajax beroerde tijden doormaakt, is een understatement. Dat menigeen snakt naar het einde van het seizoen, is geen geheim. Toch toverden de spelers weer eens een glimlach op mijn gezicht. Door hun prestaties buiten de lijnen, welteverstaan.

Door Jordy Haak
08 mei 2024 - 11:39
Gaaei 1200
Gaaei doet vrolijk mee tijdens de Ajax Kids Tour. © Pro Shots

Wanneer het slecht gaat met je club, werkt de zorgeloosheid van kinderen altijd bevrijdend. Zij maken zich een stuk minder druk om de bestuurlijke chaos, de aankomende transferzomer en de invulling van de technische staf. Ajax is gewoon Ajax. Hun favoriete club.

Ik herken het van toen ik zelf klein was. Terwijl de club begin deze eeuw ook grauwe seizoenen doormaakte, koos ik als jong jochie ervoor mijn slaapkamer volledig wit-rood-wit te laten behangen. Maandag ging ik even buurten bij de Ajax Kids Tour naast de Johan Cruijff Arena. Ik zag bij de aanwezige deelnemertjes diezelfde onvoorwaardelijke trots.

De trots om in een Ajaxshirtje het veld op te lopen, ook nu het slecht gaat. De pretoogjes bij een blik op het stadion. De verwondering toen Carlos Forbs, Kristian Hlynsson, Anton Gaaei en Kian Fitz-Jim een balletje meetrapten. Spontaan brak de zon door boven de Johan Cruijff Arena.

Forbs – nauwelijks groter dan de leden van de Ajax Kids Club – nam alle tijd van de wereld voor handtekeningen en selfies. “It’s a pleasure to be here,” klonk het opgewekt. Hlynsson gaf zijn team een heuse peptalk voordat hij zelf meedeed, maar de mooiste anekdote kwam van Gaaei.

We zagen Gaaei high-fives uitdelen, meedoen aan een dribbelparcours en jeugdige Ajaciedjes van tips voorzien.

De Deense verdediger vertelde dat hij een jaar of zeven geleden met zijn school meedeed aan een soort voetbalkamp in Amsterdam. Hij stond toen op precies hetzelfde veld, naast het huidige P-Noord. Ook toen kwam er een speler buurten. Zo trapte hij zelf destijds een balletje met landgenoot Kasper Dolberg, een speler waar hij tegenop keek.

De rechtsback vertelde dan ook met een stralende lach op zijn gezicht dat hij maar al te goed begrijpt hoe belangrijk het is de jeugd te inspireren. En dus zagen we Gaaei high-fives uitdelen, meedoen aan een dribbelparcours en de jeugdige Ajaciedjes van tips voorzien.

Ajax op z’n leukst. Zoals we dat enkele dagen eerder ook al zagen bij Café Ajax Life, waar Steven Bergwijn, Julian Rijkhoff, Silvano Vos en Remko Pasveer fanatiek meededen aan onze pubquiz. Niet als team op zich, maar door aan te schuiven bij de verschillende tafeltjes, zich te mengen onder het publiek. Dat deden ze met zichtbaar plezier. Dichter op de spelers kom je niet.

Precies dat is de reden dat we als Supportersvereniging Ajax dit soort evenementen organiseren. Om de club en de supporters dichter bij elkaar te brengen. Deze evenementen tonen nogmaals aan hoe belangrijk dit is, temeer in tijden dat het voetballend minder gaat.

Ajax blijft Ajax. Het kan dooien, het kan vriezen, maar die onvoorwaardelijke liefde blijft. Laten we toekomstige generaties daarmee blijven inspireren. Hoe belangrijk dat is, kun je vragen aan Gaaei.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >