Traditie in Venlo: als Ajax doel treft, klim je in het hek! © De Brouwer

Ajax heeft hopelijk een eerste stapje gezet om uit het dal te komen. Het missen van Europees voetbal dreunt nog wel even na, maar de wedstrijd na de grootste teleurstelling van het seizoen werd tenminste gewonnen. De Ajacieden zegevierden met 0-2 en hielden voor het eerst de nul.

Waar een wissel in Trondheim verkeerd uitpakte, ging het tegen VVV-Venlo juist de goede kant op met Ajax na ingrepen van Marcel Keizer. Hij bracht Klaas Jan Huntelaar en David Neres in de ploeg en niet veel later konden de handjes in de lucht om te juichen!

Het uitvak had het niet gemakkelijk in De Koel. Dat kwam heus niet alleen door de tralies, die het moeilijk maakten om het spel te volgen. Wat we wel zagen, beviel ons allerminst. Totdat Huntelaar en Neres hun opwachting maakten. Toen kwam alles goed. En hingen we in het hek.

Niet dat we naderhand uitgebreid stonden te juichen, daarvoor waren en zijn de problemen alom, maar de opluchting was groot. Ajax kan nog winnen! Het wordt nu zaak om tussen de interlands door de scherven de lijmen en er weer iets moois van te maken. Wie weet wat er dan in het vat zit.

De foto's zijn van de Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, kunnen we ons voorstellen dat je je stem wilt uitbrengen op de Ajacied van de Wedstrijd. Dat kan! We hebben er zelfs een speciale wedstrijdpagina voor ingericht. Wie vond jij de beste speler? Je kunt hier je stem uitbrengen. En je mag best oordelen op basis van puur de tweede helft.

Reacties