Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tahirovic, wolf in Ajaxkleren

Benjamin Tahirovic veroverde vrij rap een basisplaats als controlerende middenvelder. Wie is deze twintigjarige in Zweden geboren Bosniër? In ons nieuwste magazine Ajax Life spreken we hem uitgebreid. Een voorproefje.

14 september 2023 - 10:16
Tahirovic 1200
In ons nieuwe magazine maken we kennis met Tahirovic. © Pro Shots

Op de rechter bovenarm van Tahirovic prijkt sinds een jaar een grote tatoeage. Het kunstwerk – dat slechts deels zichtbaar is als hij een shirt met korte mouwen draagt – bestaat uit de koppen van drie wolven; één grote, met heldere blauwe ogen, verwijzend naar zijn vader Nermin.

Daaronder huilen twee kleinere wolven richting de volle maan. Zij stellen broer Adi en Benji zelf voor. “Mijn moeder zegt dat zij de maan is. Voor haar wil ik een tattoo maken naast deze. Wat het wordt, weet ik nog niet,” zegt Tahirovic daarover in ons blad.

Aanbevolen
Ajax Life 2: seizoengids 2023/2024

Waarom wolven? Het heeft in elk geval niets van doen met het logo van zijn vorige club AS Roma – waarin de wolf is afgebeeld die volgens de legende Romus en Romulus, de stichters van Rome, opvoedde. “Een wolf is nooit alleen,” zegt de nieuwe Ajacied. “Hij is altijd met familie. Met de roedel. De band die wolven hebben is onmogelijk te breken.”

“Mijn ouders gaven mij en mijn broer twee dingen mee: heb respect en wees loyaal. Mijn vader zegt weleens dat je faalt in het leven als je niet loyaal bent.”

Het volledige portret over Benjamin – “we ademen thuis voetbal” – lees je in onze speciale seizoengids, die vanaf vrijdag 15 september bij onze leden op de deurmat valt. Wil jij magazine Ajax Life ook ontvangen en profiteren van vele voordelen? Word dan snel lid!

Aanbevolen
Van den Boomen: ‘Ik heb de Amsterdamse branie gemist’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >