Vos tweemaal trefzeker bij ruim winnend Jong Ajax

Jong Ajax trakteerde FC Dordrecht maandag op een ruime nederlaag. Op De Toekomst haalden de Ajacieden weer eens ouderwets met 4-1 uit. Silvano Vos maakte er twee. De overige treffers kwamen op naam van Diyae-Eddie Jermoumi en Olivier Aertssen.

04 april 2023 - 07:05
Jong Ajax 1200
Vreugde na de openingstreffer van Vos. © Pro Shots

Het duurde even voor de wedstrijd op gang kwam, maar het was uiteindelijk Vos die de score na 21 minuten opende. Een schot van zo’n twintig meter ging tegen de touwen. Hij zou de avond ook sluiten met Ajax’ vierde treffer. Daarmee kwam hij twee keer op het scorebord.

“Ik maakte er nooit eerder twee. Dat voelt wel lekker. Ik ben er blij mee,” glunderde de achttienjarige na afloop voor de camera van ESPN. Hij vertelde ook hoe hij zijn openingstreffer beleefde. “Bij die eerste pak ik de bal af en dribbel ik naar voren. Ik wilde afleggen, maar op het laatste moment dacht ik: ik schiet zelf. Dat deed ik. Hij zat er mooi in.”

En zo zat het dit seizoen wisselvallige Jong Ajax er sowieso wel lekker in. Dat vond trainer Dave Vos ook. “Ik ben het meest tevreden over het veldspel. Zeker tegen dit FC Dordrecht. Ze spelen heel compact. Dan gaat het erom – zoals zo vaak bij Ajax – hoe versla je een verdedigend blok? Dat vraagt creativiteit, een hoog baltempo en het nemen van de juiste beslissingen in kleine ruimtes. Daar slaagden we een aantal keer heel goed in.”

Aanbevolen
Win toffe prijzen met jouw gouden ticket in Ajax Life 8!

Toch incasseerde Jong Ajax nog voor rust de gelijkmaker. Er leek niet zo veel aan de hand, maar Tidjany Touré rondde een aanval van de bezoekers doeltreffend af. De Ajacieden toonden karakter door vijf minuten later weer op voorsprong te komen. Jermoumi bracht zijn ploeg aan de leiding na een combinatie met Vos. Het was het eerste doelpunt van de verdediger in het betaalde voetbal.

Dordrecht leek na de thee weer snel gelijk te maken, maar doelman Tom de Graaff belette Jari Schuurman de weg. Jong Ajax kreeg zelf ook een tweetal kansen, maar die leverden geen doelpunt op. Uiteindelijk maakte Aertssen de 3-1. Hij nam de bal aan in de zestien, controleerde rustig en haalde vervolgens de trekker over.

Daarmee was de wedstrijd beslist. De vierde – en de tweede van Vos – in blessuretijd was een fijn toetje voor de supporters op de tribune. Jong Ajax bezet met de achtste zege van het seizoen momenteel de zestiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De beloften gaan vrijdag op bezoek bij Telstar.