Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vier dingen die je moet weten over Ajax - sc Heerenveen

Matchday! Hoe zit het met jullie wedstrijdspanning, Ajacieden? Als Ajax woensdag van sc Heerenveen wint, dan is de 36ste landstitel een feit. Daarom hier niet drie, maar vier dingen die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap!

11 mei 2022 - 09:56
Vierdingenajahee800
Dit is nog steeds de mooiste treffer van Nico in een Ajaxshirt ooit. © Pro Shots

Kom in het wit-rood-wit!
De Johan Cruijff Arena is volledig uitverkocht. We verwachten dan ook een kolkend stadion, vanaf het moment dat de spelers het veld betreden voor de warming-up. Als één geheel achter onze mooie club. De kelen kunnen dus vast worden gesmeerd, terwijl je moet zorgen dat je op tijd vanaf huis vertrekt. 

Verder wordt de oproep gedaan om in het wit-rood-wit te komen. Een idee wat wij als SV Ajax van harte ondersteunen! Er worden aangename temperaturen voorspeld, dus lekker zonder jas naar Ajax. Als je een wit-rood-wit shirt thuis hebt liggen, trek ‘m dan vooral aan. Zo toveren we het stadion om tot een écht Ajaxhuis. 

Herdenking voor Lukoki
Voor aanvang van Ajax - Heerenveen wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Jody Lukoki. De oud-Ajacied overleed maandag op 29-jarige leeftijd. De spelers van Ajax dragen woensdag eveneens een rouwband. 

Lukoki kwam in 2008 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Tussen 2011 en 2013 speelde hij 35 officiële duels in het eerste elftal. De aanvaller werd in die periode drie keer landskampioen. Ook vanaf deze plek wensen we de nabestaanden alle sterkte toe bij de verwerking van dit verlies.

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke Ajacieden stuur jij op jacht naar de schaal?

Jari reikt eventuele schaal uit
We willen niet al te ver op de zaken vooruitlopen, maar dit nieuwtje konden we niet laten liggen. Als het Ajax woensdag lukt om de 36ste landstitel veilig te stellen, dan overhandigt niemand minder dan Jari Litmanen de schaal aan Dusan Tadic, zo lezen we bij De Telegraaf. Dat vinden we mooi!

Litmanen werd zelf viermaal kampioen met Ajax, maar won ook de Champions League en de Wereldbeker in het wit-rood-wit. We hebben Jari voor altijd in ons hart gesloten. Een clubicoon, die altijd welkom is in Amsterdam. Zeker als het gaat om de uitreiking van hopelijk een nieuwe kampioensschaal!

Huldiging live op ESPN
Nogmaals, we willen niks jinxen… Maar bij het veroveren van de schaal hoort een feestje. Het liefst op het Museumplein, maar een groot tekort aan beveiligingspersoneel gooit roet in het eten. Als SV Ajax balen we hier enorm van. We gaan er dan ook vanuit dat dit eenmalig is. 

Mocht Ajax woensdag kampioen worden, dan worden de Ajacieden gehuldigd in de Johan Cruijff Arena. Dat is leuk voor de 55.000 supporters die er live bij kunnen zijn, maar minder leuk voor de Ajacieden die geen kaartje hebben. ESPN zendt de huldiging daarom live uit op televisie.

We gokken dat het feestje op kanaal 2 te zien is, waar ook de wedstrijd live wordt uitgezonden, maar zeker weten doen we dat niet. Schakel dus vooral even tussen alle zenders van ESPN, dan kom je vanzelf bij het juiste kanaal terecht. Maar goed, eerst maar eens kampioen worden!

Ajax en Heerenveen trappen woensdag om 20.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. Het duel staat onder leiding van Allard Lindhout, terwijl Sander van der Eijk de VAR van dienst is.

Aanbevolen
Eenmalige huldiging in de Johan Cruijff Arena bij behalen titel

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >