Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ünüvar over hattrick Ihattaren: ‘Hij helpt ons en wij helpen hem’

Jong Ajax won maandagavond overtuigend met 6-1 van VVV-Venlo. De meest tevreden man aan Amsterdamse zijde? Mo Ihattaren. Hij verzorgde de helft van de productie met een onvervalste hattrick.

26 april 2022 - 06:54
Ihattaren 1200 (3)
Deze wedstrijdbal gaat mooi mee naar huis. © Pro Shots

Dat Jong Ajax zo uit zijn slof en een oude voetbalschoen zou schieten, was bij rust niet duidelijk. Toen stond het nog 1-1. Mohammed Kudus had de ploeg van John Heitinga via een droge knal op voorsprong geholpen, maar een minuut later lag de gelijkmaker al achter Calvin Raatsie.

Toch hadden de Ajacieden het betere van het spel. Er werd lekker gecombineerd, al was de eindpass vaak niet op orde. Mohamed Daramy wisselde vastlopers af met verrassend leuke acties. We hopen vooral dat hij dat laatste steeds vaker kan laten zien.

Na de thee werden we getuige van Ihattarens hattrick. Een echte. Drie treffers achter elkaar in een helft. Het was raak in minuut 52, 58 en 62. Het waren lekkere goals. De eerste na een fijne dribbel, de tweede na goed combinatiespel en de derde via een schot van afstand.

Aanbevolen
Neemt Ten Hag de citruspers, kandelaar en gastendoekjes ook mee?

Voor Ihattarens trio aan treffers had Naci Ünüvar het net ook al gevonden, net zoals hij de eindstand op 6-1 zou bepalen. Twee goals dus voor Ünüvar, die zag hoe Jong Ajax de gasten na rust op een hoopje speelde.

“Dan zetten we aan en komen onze individuele kwaliteiten boven, zoals bij Ihattaren”, vertelde Ünüvar na afloop voor een draaiende camera van ESPN. “Sowieso weet iedereen wat hij kan. Zijn kwaliteiten zijn bekend en hij past uitstekend in het team.”

“Hij helpt ons en wij helpen hem. Iedereen kent elkaars kwaliteiten en dan is het alleen maar genieten,” aldus Ünüvar die bij een 5-1-stand zelf de penalty voor Ajax’ zesde treffer nam. Geen vierde dus voor de Juventushuurling. “Als Mo er nog maar twee had gemaakt, dan hadden we hem als team zijn derde goal gegeven. Dat spreken we eigenlijk een beetje onderling af.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >