Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ünüvar zit na dikke zege op ADO Den Haag supergoed in zijn vel

Jong Ajax en ADO Den Haag schotelden de supporters op sportpark De Toekomst een open wedstrijd én een doelpuntenregen voor. De ploeg van John Heitinga won met 6-3. De doelpunten kwamen van Mohammed Kudus (3), Naci Ünüvar (2) en Danilo.

08 maart 2022 - 07:39
Unuvar 1200
Ünüvar moet de fysiek sterke Verheydt van zich afhouden. © Pro Shots

Voor Ünüvar was het, los van zijn twee treffers, sowieso een bijzonder duel. Hij kreeg voor het eerst de aanvoerdersband om de bovenarm gerold. De jongeling zit er toch wel lekker in, de laatste weken. Vorig seizoen kende hij een flinke dip, maar de weg omhoog is weer gevonden.

“Het gaat op dit moment superlekker. Ik zit supergoed in mijn vel en ik train elke dag superhard. Ik investeer in mezelf en dat betaalt zich uit op het veld,” aldus Ünüvar na afloop van het doelpuntenfestijn voor de draaiende camera van ESPN. Veel ‘super’ in zijn woorden. Dat hij speelt met vertrouwen, bleek ook uit de penalty die hij mocht nemen.

Aanbevolen
Ünüvar over leerzaam voetbaljaar waarin hij leerde incasseren en aanpoten

Het werd een gevoelig stiftje in minuut 83, waarna het ‘booggebaartje’ met de hand volgde. Het gebaar dat moest vertellen dat het een stiftje was. Nou, dat hadden de aanwezigen zelf ook gezien. Meteen erna mocht de Ajacied naar de kant, waarna Heitinga hem wat in het oor fluisterde. Wat de trainer zei? “Ik heb van je genoten.”

Hoewel de 6-3-uitslag anders doet vermoeden, hadden beide teams een kwartier nodig om warm te draaien. Maar toen ging het ook allemaal snel en vielen de treffers als rijpe appelen. Kudus was verantwoordelijk voor de openingstreffer op aangeven van Youri Baas, waarna oud-Ajacied Ricardo Kishna al snel de gelijkmaker op het scorebord zette.

Daar raakten de Ajacieden niet van in de war. De middenvelders draaiden heerlijk en bespeelden de ruimtes uitstekend. Kian Fitz-Jim kreeg veelvuldig de handen op elkaar en het was Kudus die uiteindelijk driemaal scoorde. Dat is toch lekker en hopelijk neemt hij het goede gevoel mee naar Ajax 1.

Ünüvar maakte zijn tweede treffer dus vanaf de stip, maar was eerder al verantwoordelijk voor de 4-1. Hij werd vrijgespeeld door Danilo en een droge knal later lag de bal in het net.

Voor de supporters op De Toekomst was het een lekkere maandagavond. Zo veel is duidelijk.

Aanbevolen
Zo beleeft Dapp’re Schrijver Wilkor-Jan Ajax - RKC!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >