Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Ajacieden speelden acht keer of vaker tegen FC Volendam?

Ajax gaat zondag op bezoek in Volendam, waar het speelt tegen de plaatselijke FC. Genoeg reden om hier een quizje omheen te verzinnen. Weet jij welke voetballers namens Ajax acht keer of vaker in actie kwamen tegen de Wijdbroeken? In competitieverband, wel te verstaan.

02 mei 2024 - 14:59
Volendam 1200
Stijlvol, hoor! © AFC Ajax

Bij deze opgave gaat het dus puur om de tot zondag gespeelde eredivisiewedstrijden. Dat zijn er 53. Vriendschappelijke potjes of KNVB-bekerontmoetingen tellen niet mee. We zoeken 22 spelers die achtmaal of vaker de confrontatie aangingen met Het andere Oranje.

Maar ja, welke spelers? Een paar namen kun je met een beetje logisch nadenken zo invullen. Mannen die lang bij Ajax speelden, bijvoorbeeld. Verder moet je goed nadenken wanneer de Volendammers actief waren op het hoogste niveau. Dat is namelijk geen vanzelfsprekendheid.

Gedurende een groot deel van de jaren negentig speelden ze in het vissersdorp eredivisievoetbal. Dat zou je al een beetje op weg kunnen helpen.

Dan wordt het nu tijd om in actie te komen. We geven je acht minuten bedenktijd. Succes!

Wordt de quiz niet goed weergegeven? Ververs dan de pagina. Daarmee is het euvel vaak meteen verholpen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >