Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder geprikkeld: ‘Wijndal was geblesseerd en in de tussentijd ziek’

Owen Wijndal heeft 45 belangrijke minuten in de benen. Hij viel na rust in tegen Excelsior en stapte uiteindelijk met een 7-1-zege van de grasmat. Alfred Schreuder en de hoofdpersoon in kwestie gaven na afloop tekst en uitleg.

17 oktober 2022 - 13:27
Wijndal 1200
Wijndal voelde eindelijk weer Arenagras onder de noppen. © Pro Shots

Waarom speelt Wijndal niet? Waar is Wijndal? Waarom brengt hij Youri Baas in Napels en niet Wijndal? Dergelijke vragen werden de afgelopen weken veelvuldig gesteld. Vragen waar Schreuder zich nogal aan had geërgerd.

Wij van Ajax Life vroegen aan Schreuder hoe hij de invalbeurt van Wijndal beoordeelde. En hoe belangrijk deze minuten voor de linksback waren. De trainer reageerde geprikkeld, al waren de meest scherpe kantjes er inmiddels wel af.

“Nou, ik denk dat iedereen heeft gezien dat Wijndal nog niet topfit is. Daarom is het ook belangrijk dat hij minuten maakte. En daarom was het ook belangrijk dat ik in voorgaande wedstrijden koos voor Baas. Youri was gewoon fitter. Dat weet Owen ook.”

Daarna feller van toon: “Maar als je goed bent geïnformeerd, weet je ook dat Owen geblesseerd is geweest. En dat-ie ziek was in de tussentijd. Dát zijn feiten. Het is hartstikke goed dat hij tegen Excelsior minuten kon maken. Hiermee zet hij een volgende stap. En natuurlijk zijn we blij dat Owen bij Ajax zit.”

Aanbevolen
Vlagrenner Gerard steelt ook show in fotoverslag van Ajax - Excelsior

De man om wie het ging, beaamde bij ESPN de woorden van zijn trainer. “Ik moest weer fit worden. Bij Ajax moet er resultaat worden gehaald. Je krijgt geen minuten cadeau. Nu is het aan mij om meer minuten af te dwingen, zodat ik weer écht wedstrijdfit word. Negentig minuten spelen, is op dit moment wel zwaar”, is Wijndal eerlijk.

De linkervleugelverdediger was in elk geval blij weer Arenagras onder de noppen te voelen. “Het is natuurlijk genieten om weer op het veld te staan met al deze gasten en ons publiek. Ik was een tijdje geblesseerd en de laatste weken zat ik op de bank.”

“Nu was het gelukkig weer tijd om te spelen. Dat wilde ik het liefst al vanaf het moment dat ik weer fit was, maar dat zijn keuzes van de trainer en die moet ik accepteren. Het is aan mij om gas te geven op de training en te laten zien dat ik de beste ben op mijn positie.”

Uiteindelijk vond Schreuder de rust van Excelsior-thuis de ideale gelegenheid om Wijndal weer voorzichtig te brengen. De trainer noemde de riante zege op de Kralingers van wezenlijk belang, ook voor het publiek. “Natuurlijk! Het is belangrijk dat je voelt dat de supporters erachter staan en dat zij goede dingen zien.”

“Het is ook belangrijk dat we veel doelkansen creëerden. Dat moet ook. Dat hoort ook bij ons. En zeker – met alle respect – tegen Excelsior. Dat zijn we aan onze stand verplicht. Tegenstanders moeten het gevoel krijgen dat er hier in de Johan Cruijff Arena niks is te halen. Met die uitstraling speelde Ajax.”

Aanbevolen
Brobbey: ‘Ik vond die keeper een beetje vervelend, haha!’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >