Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey: ‘Ik vond die keeper een beetje vervelend, haha!’

Brian Brobbey mocht tegen Excelsior weer in de basis beginnen. Met twee doelpunten had hij een aandeel in de overtuigende 7-1-zege. En als Brian scoort, is Brian blij. Na afloop van het duel sprak hij over de concurrentiestrijd in de spits. Oh, en over de keeper van Excelsior.

16 oktober 2022 - 23:05
Brobbeyajaexc800
Deze was wel raak! © Pro Shots

Niet alleen Ajax kon een stukje positiviteit gebruiken, want voor Brobbey was het een fijne opsteker om in de basis te mogen beginnen. “We hebben zeven goals gemaakt en ik twee, dus het was een goede wedstrijd,” zo stelt een vrolijke spits in de perskamer van de Johan Cruijff Arena. 

Dat Brobbey zo goed te spreken is, heeft alles te maken met zijn twee doelpunten. “Als Brian niet scoort, is Brian niet blij. Dan slaap ik niet goed, ook al winnen we. Na deze wedstrijd ga ik heel goed slapen.” 

Tot nu toe kreeg Mohammed Kudus de voorkeur in de spits. Vervelend voor Brobbey, maar hij begrijpt de keuze van zijn trainer wel. “Het is een goede concurrentiestrijd met Kudus. Hij doet zijn ding, ik doe mijn ding. We maken elkaar alleen maar beter. Kudus scoorde bijna elke wedstrijd. En als een spits scoort, haal je ‘m er niet uit. Dan zou ik niet eerlijk vinden.”

Aanbevolen
Lees hier integraal de uithaal van Schreuder naar bepaalde media

Terug naar de wedstrijd, waarin het product uit eigen jeugdopleiding twee treffers maakte. Een prima aantal, maar het hadden er best meer mogen zijn. De spits erkent zelf scherper te moeten zijn, maar wijst ook naar het goede optreden van de Excelsiordoelman. “Ik vond die keeper eerlijk gezegd een beetje vervelend, haha! Hij heeft het goed gegaan, maar ik denk na zeven tegendoelpunten niet dat hij blij is.”

We zijn benieuwd of Brobbey zijn basisplaats behoudt. Als het aan de spits zelf ligt, blijft hij staan. “Een voetballer wil natuurlijk graag spelen. Als je erin komt, moet je je best doen. Dan komen de kansen vanzelf. Ik verwacht nu wel dat ik ga spelen. Wat ik al eerder zei: als een spits scoort, haal je ‘m er niet uit.”

Aanbevolen
Ajax weer koploper na héél riante zege op Excelsior en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >