Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jordy scoort erop los met Berghuis op online Ajax Jonge Schare Fifa-toernooi!

Onze leden van Ajax Jonge Schare gingen donderdag weer helemaal los tijdens ons online Fifa-toernooi. De meest geweldige aanvalsopzetten werden uit de controllers geperst en er was plezier voor tien. Zo ook bij de twaalfjarige Jordy Looijen! Genoeg reden om deze Ajacied eens te bellen.

06 januari 2022 - 16:10
FIFA Toernooi 1200
Thuis voor de buis ging het er stevig aan toe tijdens ons Fifa-toernooi! © Ajax Jonge Schare

Hoi Jordy, wat leuk dat je meedeed!
“Daar ben ik ook heel blij mee. Dankzij mijn vader hoor, want hij zag dat jullie dit organiseerden voor Ajax Jonge Schare-leden. Ik schreef mezelf meteen in, want ik wilde wel eens kijken of ik ver zou komen in het toernooi. Ik word er namelijk wel steeds beter in!”

Tof! Enne, hoe ver kwam je?
“Nou, het begon echt wel heel goed. De groepsfase met vier spelers kwam ik ongeslagen door. Ik werd eerste, dus dat was te gek. Het eerste duel in de knock-outfase won ik met 6-0. De ronde erna verloor ik jammer genoeg nét met 2-1. Toen lag ik eruit.”

Balen… Maar wel naar je zin gehad?
“Ja, het was echt superleuk en goed geregeld! Ik heb ook leuk contact gemaakt met mede-Ajacieden. Met twee jongens ga ik contact houden om samen potjes Fifa te spelen. Dat is tijdens een lockdown wel zo leuk. Mede daarom was dit toernooi ook tof.”

Hoeveel doelpunten heb je ongeveer gemaakt en met wie?
“Effe tellen… In totaal heb ik veertien doelpunten gemaakt. Bij een doelpunt spring je wel even op uit je stoel. Natuurlijk juich je dan. Ik gebruikte Steven Berghuis als spits en dat pakte heel goed uit. Hij is een goede afmaker in Fifa. Zeker de helft van de doelpunten maakte ik met Berghuis.”

Aanbevolen
Ajacieden gamen tegen elkaar én Timber op Ajax Jonge Schare Fifa-toernooi!

Hoe zag je basiself eruit?
“Ik speelde met Pasveer, Mazraoui, Álvarez, Timber, Tagliafico, Martínez, Gravenberch, Kudus, Antony, Berghuis en Neres.”

Eh, waar zijn Tadic en Haller…?
“Die zijn in het spel een tikje houterig. Ik wilde met Neres en Antony snelheid op de vleugels. Tadic viel wel vaak in hoor!”

Doe je de volgende keer weer mee?
“Zeker weten. Honderd procent!”

Speel je thuis ook veel Fifa?
“Ja, best wel veel, maar de laatste tijd vooral. Ik ben net van corona af, dus tijdens mijn quarantaine speelde ik erg veel. Ik heb veel geoefend en ben ook echt beter geworden. Ik speel alleen online. Tegen ‘echte’ mensen spelen is gewoon veel leuker dan tegen de computer. Je leert er ook veel meer van, want elke tegenstander speelt anders.”

Los van Fifa… Wie is je favoriete Ajacied?
“Ik ben zelf centrale verdediger en dan zeg ik Martínez. Dat is een echte bijter. Hij regelt het wel even achterin. Heel knap wat hij elke week laat zien.”

Wil jij ook meedoen aan prijsvragen en evenementen van Ajax Jonge Schare? Word dan snel lid! Voor een halfjaarlidmaatschap betaal je nu slechts 14 euro.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >