Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Álvarez: ‘Ik ga elke dag naar de training alsof het de eerste is’

Er werd lang schamper gedaan over Edson Álvarez, maar de Mexicaan verovert langzaam maar zeker steeds meer harten in Amsterdam. Hij oogt steeds comfortabeler aan de bal, werkt keihard aan zichzelf en weet heel goed waar het nog beter kan. Hij gaf tekst en uitleg na de 3-0-zege op FC Groningen.

26 september 2021 - 07:37
Alvarez Gesprek 1200
Hard werken wordt beloond en daar is Álvarez het bewijs van. © Pro Shots

Na het laatste fluitsignaal wandelde Álvarez de perszaal van de Johan Cruijff Arena binnen. Ook een tolk schoof aan, zodat alle vragen in het Nederlands gesteld konden worden en Álvarez in zijn moerstaal kon reageren. Een prima zet van Ajax, want normaal gesproken zijn het veelal de Nederlandssprekende spelers die de honneurs waarnemen in de persruimte.

Álvarez had het lang moeilijk bij Ajax en supporters vroegen zich al snel af waarom hun club een speler in huis had gehaald die zo weinig wendbaar leek en regelmatig ruzie met de bal had. De ietwat houterige middenvelder kon die kritiek soms maar lastig verteren, maar ging vervolgens flink aan de slag om beter te worden. Met Richard Witschge en Gerald Vanenburg bijvoorbeeld.

Met resultaat, want Álvarez oogt een stuk comfortabeler aan de bal dan een seizoen geleden en is in balbezit aantoonbaar sterker geworden. “Ik moet nog steeds beter worden aan de bal, maar daarin heb ik mezelf wel verbeterd. Ik weet heel goed wat er nog beter moet en nog altijd is dit één van de punten,” aldus Álvarez, die een inkijkje geeft in hoe hij aan dit aspect werkt.

Aanbevolen
Sterk Ajax voetbalt zich stoïcijns langs FC Groningen en dit viel op!

“Ik heb altijd zin om te trainen. Ik benader elke training alsof het mijn eerste bij Ajax is. Ik wil me altijd blijven verbeteren. Vaak blijf ik na de training tien minuten langer op het veld. Bijvoorbeeld met Witschge en Vanenburg. Zij spelen dan continu hard ballen in. Ik werk aan aannames, het wegdraaien en wendbaarder worden.”

Het is mooi te horen dat de in hun tijd technische vaardige Witschge en Vanenburg met Álvarez aan de slag zijn gegaan. En het resultaat is simpelweg zichtbaar binnen de lijnen. De naam van Álvarez rolt nu zelfs op momenten van de tribunes, als blijk van waardering.

“Ik ben blij dat ik mijn waarde kan leveren aan Ajax en was tegen Groningen ook gelukkig met mijn openingsgoal. Het was best een lastige kopbal om tegendraads te koppen. De bal kwam half achter me, dus ik moest snel een stap terug doen.” Daarna verdween de bal buiten bereik van doelman Peter Leeuwenburgh in de verre hoek.

Aanbevolen
Leden SV Ajax verkopen thuisduel met Besiktas uit!

In aanloop naar het huidige seizoen was er interesse van Stade Rennes, maar Ajax werkte niet mee. Álvarez stelt het hartstikke prima te vinden dat een dergelijk avontuur niet doorging. “Ik ben heel blij dat ik in Amsterdam ben gebleven. Het is de juiste beslissing geweest. Ik wil hier Champions League spelen en weet dat ik het kan. Mijn leven is nu meer in balans, ook omdat mijn gezin hier is.”

Álvarez kijkt in elk geval met veel zin en vertrouwen uit naar het thuisduel met Besiktas, dinsdagavond in de Arena. “Als we ons spel van de afgelopen weken op de mat kunnen leggen, dan heb ik er veel vertrouwen in. We geloven in onszelf.” Voor de speler in kwestie is het ook duidelijk dat Ajax en zijn trainer in hem geloven en ook dat doet hem uiteraard goed.

Als de tolk de laatste zaken heeft vertaald, staat Álvarez op. In goed Nederlands klinkt een ‘dankjewel’ en daarna kan het licht uit. Op naar dinsdag!

Aanbevolen
Alleen maar blije gezichten in ons fotoverslag van Ajax - FC Groningen!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >