Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sterk Ajax voetbalt zich stoïcijns langs FC Groningen en dit viel op!

Ajax op de kast jagen door het spel te ontregelen? Dat leek zaterdagavond het plan van FC Groningen, maar de mannen van Erik ten Hag laten zich niet meer zo snel gek maken. Het werd 3-0 in de Johan Cruijff Arena en dit viel ons op!

Door Jordy Haak
25 september 2021 - 20:35
Alvarez Scoort 1200
Raak! Álvarez kopt Ajax op voorsprong tegen FC Groningen! © Pro Shots

‘En dan nu de opstelling van ons aller Ajax: Jay Gorter, Devyne Rensch, Perr Schuurs, Nico Tagliafico, Kenneth Taylor, Davy Klaassen, Mohammed Kudus, Zakaria Labyad, David Neres, Danilo Pereira en Mohamed Daramy!’

We hadden het zomaar uit de mond van stadionspeaker Rob van Rossum kunnen horen, ware het niet dat dit ‘slechts’ de reservespelers waren die naast Erik ten Hag op de bank plaatsnamen. Een heeeuulll lekker ploegje als je het ons vraagt! Een elftal waar je U tegen zegt, of zoals een attente twitteraar het fraai verwoordde: daar kun je gewoon een poule in de Conference League mee winnen!

Niks aan gelogen, maar wie startten er dan wel in de uitverkochte Johan Cruijff Arena? Nou, dezelfde mannen die ook tegen Fortuna Sittard aan de aftrap verschenen. Op ééntje na dan. Alleen Schuurs moest zijn plekje weer afstaan aan Jurriën Timber, die voldoende hersteld was van zijn buikgriep eerder deze week.

Nummer 14: Johan Cruijff Arena
Op de opstellingvisual van Ajax zagen we overigens twaalf namen staan. De extra speler? Nummer 14, Johan Cruijff Arena! Een subtiele manier om te vieren dat de Arena eindelijk weer tot het laatste stoeltje gevuld kon worden. Allemachtig, wat hebben we daar lang op moeten wachten! 563 dagen in totaal, maar zaterdagavond mochten we eindelijk weer met z’n allen los!

Hugo de Jonge bestempelde 25 september al als een feestdag omdat we de anderhalve meter-maatregel eindelijk mogen laten varen. Goed getimed, want Ajax zorgde ervoor dat er op de tribunes een lekker feestje gevierd kon worden.

Álvarez breekt ban
Dat duurde overigens wel wat langer dan in de wedstrijden tegen Cambuur en Fortuna Sittard. In de eerste helft klonken er vooral oeh’s en aah’s vanaf de tribune. Bij kansen voor Noussair Mazraoui (gleed uit) en Antony (kopbal over), maar zeker bij grote mogelijkheden voor Dusan Tadic en Sébastien Haller.

En FC Groningen? Dat beet zich stug vast in het duel, probeerde te ontregelen en deed ons soms even terugdenken aan Getafe. Veel pijntjes, blessures en langdurige spelhervattingen. Maar hé, de rode loper kan nu eenmaal niet altijd uitgerold worden.

Dat weet Ajax inmiddels ook wel en de ploeg van Ten Hag liet zich er dus niet door op de kast jagen. Fijn hoor, want vijf minuten voor rust leverde dat alsnog het gewenste resultaat op. Edson Álvarez kopte raak uit een voorzet van Steven Berghuis. Heerlijk om de Johan Cruijff Arena letterlijk te voelen trillen! Meer, meer, meer van dat!

Schiettent
Ook in de tweede helft waande Ajax zich bij vlagen op de kermis. In de schiettent om precies te zijn. De grote pluche knuffels die je daar kunt winnen, leken lange tijd aan de neus van de Amsterdammers voorbij te gaan. Daar moet je immers veelvuldig voor raak schieten en Haller, Berghuis, Tadic en Mazraoui hadden het vizier niet op scherp staan.

Antony gelukkig wel. En hoe?! Ram, knal, boem! Strak in de verre hoek. Dat de vleugelflitser even later bij zijn wissel een half rondje door het stadion moest lopen was dan ook geen straf. Het voelde eerder als een ereronde voor de Braziliaan en het applaus kletterde van de tribunes.

De ingevallen David Neres en Mohamed Daramy zorgden nog voor wat heerlijke hoogstandjes en Mazraoui voerde de score nog op naar 3-0. Zo blijft als enige verbeterpunt staan dat Ajax de score ruimer had kunnen en misschien wel moeten opvoeren. Dat is een aandachtspuntje richting het Europese treffen met Besiktas van dinsdagavond. Is het al zover? Wij kunnen niet wachten!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >