Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber weet dat lat omhoog blijft gaan en is niet bang voor ‘talentendip’

Jurriën Timber werd door Louis van Gaal opgeroepen voor het Nederlands elftal en dat vinden we allemaal al volstrekt normaal. De twintigjarige verdediger heeft zich razendsnel in Ajax 1 gevoetbald en laat het er allemaal makkelijk uitzien. Dat is het echter niet, stelt hij zelf.

30 augustus 2021 - 07:31
Timber 1200
Het lijkt vanzelf te gaan bij Timber, maar dat is natuurlijk niet zo. © Pro Shots

Als je Timber op het veld volgt, dan komt dat ene cliché als vanzelf in je op: ‘Nou, het lijkt wel alsof hij al jaren in Ajax 1 speelt.’ Het is een zin die vermoedelijk al vaak is uitgesproken in de Johan Cruijff Arena en het is simpelweg ook waar. Het lijkt de international allemaal makkelijk af te gaan. Met de nadruk op ‘lijkt’, verduidelijkt de hoofdpersoon zelf.

“Er is honderd procent focus voor nodig om het zo gemakkelijk te doen laten lijken,” stelt Timber na Ajax - Vitesse (5-0) op vragen over zijn doen en laten bij het eerste elftal. “Voor mij is het niet zo makkelijk hoor. Het is elke wedstrijd weer een uitdaging. Als ik niet vól focus het veld op stap, dan ga ik ook foutjes maken.”

Aanbevolen
Vrolijke mombakkesen en vlijtig vlaggen in ons fotoverslag van Ajax - Vitesse!

Bang voor de ‘traditionele dip’ die talenten veelal krijgen, is Timber totaal niet. “Dip…? Daar wil ik niet over praten hoor, of ik die krijg, haha! Ik moet gewoon elke wedstrijd weer die volledige focus opbrengen. Ik probeer niet te denken aan een dip die er wel of niet komt. En als die wel komt, dan hoort dat ook bij de ontwikkeling,” klinkt het zelfbewust. Feit is dat Timber er al sinds zijn debuut in Heerenveen uitstekend opstaat bij zijn trainer.

Erik ten Hag: “We moeten hem blijven uitdagen. Tegen FC Twente (1-1) had hij meer initiatief moeten nemen, zowel in balbezit als zonder. Maar ik ben vandaag weer dik tevreden over hem.”

Aanbevolen
Ruim winnend Ajax tegen Vitesse wel klaarwakker en dit viel ons op!

Terwijl de trainer sprak, kwam Timber net de perszaal binnen. Zodoende kreeg hij nog een staartje mee van wat Ten Hag vertelde. Met een glimlach op zijn gezicht gaf hij een paar minuten later een reactie op de woorden van zijn coach.

Timber: “Hoe ik naar mezelf kijk? Ik wil mezelf nog steeds laten zien. De lat gaat wel steeds meer omhoog, vanuit de pers, de trainer en mijn medespelers. Het is zaak dat ik mij blijf ontwikkelen,” aldus Timber, die het duel met Vitesse op de zes-positie uitspeelde.

“Dat heb ik in de jeugd ook wel gedaan. Misschien wilde de trainer effe experimenteren. Voor mij was het een verrassing.” Natuurlijk kreeg de Ajacied ook mee dat zijn tweelingbroer Quinten in Utrecht met 3-1 had gewonnen van Feyenoord. “Het is een prachtig weekeinde voor ons, zes puntjes. Quinten doet het goed daar!”

Aanbevolen
Ten Hag vond Antony geweldig en Haller uitstekend tegen Vitesse

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >