Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ruim winnend Ajax tegen Vitesse wel klaarwakker en dit viel ons op!

Een uitermate gedreven Ajax speelde zondag in de Johan Cruijff Arena de nare smaak van een week eerder weg. De ploeg van Erik ten Hag bood dit keer volop vermaak en kwam tegen Vitesse veel wakkerder voor de dag. Dat resulteerde in een dik verdiende en ruime 5-0-zege. Er viel ons weer genoeg op, lees maar!

29 augustus 2021 - 16:20
Antony 1200 Ajavit
Antony had er zin in hoor, tegen Vitesse! © Pro Shots

‘En met nummerrrr 31…’
“En op de bank met nummerrrr 31, Nicóóóó Tagliaficóóóó!!!” Eh, ja, dat was dus best een beetje vreemd. De kleine Argentijn keerde terug in de wedstrijdselectie na zijn schorsing, maar begon tegen Vitesse op de reservebank. Daar vond hij Steven Berghuis eveneens terug, want ‘de gouden’ Antony kreeg de voorkeur rechts voorin. De verklaring van Erik ten Hag? “Antony speelde Vitesse de vorige keer helemaal dronken.”

“Nou, dikke proost,” dacht Antony vervolgens al na vijf minuten. Via een handig hakballetje ontving hij de bal van Noussair Mazraoui. De doeltreffende uithaal die volgde, zette de Johan Cruijff Arena al vroeg op stelten. De aanvaller had er duidelijk zin in. Bem-vindo Antony! Berghuis zagen we lachend applaudisseren op de bank, maar wat ging er echt in zijn hoofd zijn om?

Het hele gebeuren kon in elk geval op goedkeuring rekenen van de kleine Jaël Fernandez, linksbuiten uit de Ajax Onder 11. Het Ajaciedje liet voor het traditionele bal hooghouden (45 keer) weten dat de Braziliaan zijn favoriete Ajacied is, dus dan is het fijn om je held van zo dichtbij in actie te kunnen zien. En die held liet zich zien, zó! Sowieso tof dat ook de strijd om de ‘Richard Witschge-bokaal’ terug is van weggeweest.

Aanbevolen
Vrolijke mombakkesen en vlijtig vlaggen in ons fotoverslag van Ajax - Vitesse!

VAR weer lief voor Álvarez
Ajax kwam stukken beter voor de dag dan een week eerder in Enschede. Hakjes, frivoliteiten, snelheid en meer gevoel voor urgentie. Na doelpogingen van Ryan Gravenberch, Davy Klaassen en Sébastien Haller verdubbelde Edson Álvarez de score na dik een halfuur spelen. De Mexicaan kopte van dichtbij binnen en zag zijn treffer in eerste instantie afgevlagd worden wegens buitenspel.

VAR Jeroen Manschot bekeek de beelden echter nog eens nauwkeurig en daaruit bleek klip en klaar dat van buitenspel geen sprake was. De bal op het voorhoofd van Álvarez kwam immers van de voet van Riechedly Bazoer. De oud-Ajacied mocht kort erna blij zijn dat hij geel kreeg en niet rood, na een charge op Antony. Maar goed, zijn ‘assist’ was fijn.

Wat ook fijn was? Nou, dat Gravenberch zichzelf beloonde met de derde Ajaxtreffer. De middenvelder was er al een aantal keer nadrukkelijk naar op zoek en ‘stuiterbalde’ de 3-0 vlak voor rust tegen de touwen, nadat Álvarez met een afstandspegel de kwaliteit van de lat testte.

Edje is terug!
Niet alleen de seizoenkaarthouders zijn terug in de Johan Cruijff Arena. Tegen Vitesse was ‘Edje’ ook van de partij. We doelen hier niet op Edson Álvarez, maar natuurlijk op een eigen doelpunt, dit keer gemaakt door Tomás Hájek. Via zijn voet vloog een voorzet van Tadic achter de eigen doelman: 4-0. Davy Klaassen prikte kort erna Ajax’ vijfde achter doelman Schubert. Lekker! Het vaatje waaruit de Ajacieden zondag tapten, was een zeer prettige. Meer van dit, heren!

Lekker wisselen
De stand liet het toe om twintig minuten voor tijd eens flink te wisselen, waardoor Tagliafico, Berghuis, Rensch en Neres alsnog minuten kregen. De wederom goed spelende Mazraoui pakte daardoor wat rust en dat gold eveneens voor Blind. De handen gingen vooral op elkaar voor Antony, toen Neres voor hem binnen de lijnen kwam. Terecht, want de Olympisch kampioen liet fijne dingen zien en zorgde voor veel frisheid.

Daramy stoïcijns op de tribune
Het duel met Vitesse kwam voor de kersverse aanwinst Mohamed Daramy nog effe te vroeg, maar de aanvaller nam wél plaats op de tribune om zijn nieuwe ploeggenoten te zien ballen. En om sfeer te snuiven in wat toch een beetje zijn nieuwe huis is.

Toen zijn snoet op de grote schermen werd getoond, verwelkomde de Arena hem met luid gejuich. Daramy leek het niet door te hebben en keek stoïcijns voor zich uit. Nog maar een keer proberen, dacht de regisseur net voor de pauze. Bij de tweede poging was Daramy wél wakker en lachte hij zijn tanden bloot. Even zwaaien en alles. Mooie dingen.

Vlaggen voor ‘die ouwe’!
Op Zuid was bij de aftrap sprake van overdadig vlagvertoon en met reden! Ajax speelt tot vreugde van veel supporters weer met het oude logo op de borst. Dat moet in de ogen van velen vooral zo blijven. De club gaf al aan dat ‘die ouwe’ slechts voor een jaartje terugkeert, maar vanaf Zuid liet men weten dat de voorgehouden worst nu niet meer afgepakt moet worden. ‘Ons nieuwe logo voor altijd,’ kopte een spandoek. Ajax is immers meer dan elf lijntjes!

Aanbevolen
Ten Hag vond Antony geweldig en Haller uitstekend tegen Vitesse

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >