Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Ten Hag waagt zich niet aan politieke adviezen richting Halsema

Erik ten Hag betrad met de borst vooruit de perskamer van De Kuip, terwijl de persman de zojuist gewonnen KNVB-beker voor de trainer op de desk plaatste. De eerste prijs van seizoen 2020/2021 is een feit, na de 2-1-finalezege op Vitesse. Successen wil je vieren met supporters, toch?

19 april 2021 - 08:32
Hag Bekerfinale 1200
Lekker glaasje drinken, ja toch! © Pro Shots

De Ajaxsupporters waren er een klein beetje bij in Rotterdam. Niet in persoon, maar wel met een geweldige sfeeractie achter één van beide doelen. Een heerlijke wit-rood-witte wand zorgde vooral na de bekerwinst voor geweldige fotoshoots met hossende spelers en een cup die van hand tot hand ging.

Ten Hag was dan ook een tevreden man en vertelde de media trots te zijn. “Het is uiterst knap van mijn ploeg dat ze dit brachten na de inspanning en de teleurstelling van donderdag. Ze boden mentale veerkracht en daar ben ik trots op. Deze beker beetnemen geeft een gelukzalig gevoel, moet ik zeggen. Dat gun ik jullie ook,” sprak de trainer het journaille met gevoel voor humor toe.

Ajax koerst in volle vaart af op de dubbel en normaal hoort daar een huldiging bij. We zagen allemaal de beelden van Cambuursupporters in Leeuwarden. Zij negeerden de geldende regels en de autoriteiten knepen een oogje dicht. Of lieten het toe, zo je wilt.

De vraag in de perszaal aan Ten Hag was dan ook hoe hij daarin zat. Kon hij niet even met Femke Halsema praten? “Ik waag me niet aan politieke adviezen aan de burgemeester van Amsterdam. Ik ben trainer van Ajax. We zouden het graag vieren, maar je weet: Covid. De voorschriften maken dat het niet mogelijk is. Je wilt een eventuele dubbel vieren in Amsterdam. Het is spijtig voor de supporters. Wij missen hen en zij ons.”

Vanuit de zaal kwam vervolgens nog de ludieke suggestie om wat later kampioen te worden. Dan zouden regels misschien zijn versoepeld. Ten Hag zag dat niet als optie: “Ik verlies niet graag.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >