Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gewisselde Klaassen: ‘Op de bank zeiden we gelijk dat Neres zou scoren’

NERES, NERES, NERES! WE DANKEN JE MOEDER! De befaamde uitspraken van Sierd de Vos werden zondagavond weer van stal gehaald. De Braziliaanse aanvaller voltrok in de 91ste minuut het vonnis (2-1). Precies zoals op de reservebank al werd voorspeld, als we Davy Klaassen moeten geloven.

19 april 2021 - 07:56
Neres Bekerfinale 1200
Klaassen had dit tafereel allemaal al voorzien! © De Brouwer

In de 87ste minuut kreeg Antony vliegles van Vitessespeler Jacob Rasmussen. Arbiter Björn Kuipers trok gedecideerd de rode kaart, waardoor de Arnhemmers met tien man verder moesten. Antony ging eveneens naar de kant en maakte plaats voor Neres, terwijl Klaassen werd vervangen door Jurgen Ekkelenkamp.

Klaassen baalde, zoals dat hoort, van zijn vervanging: “Ik ben nooit blij als ik word gewisseld en dacht ook nu: shit, ik wil blijven staan. Misschien gek hoor, maar op de bank zeiden we wel gelijk tegen elkaar: oké, Neres gaat scoren. Dat is nu natuurlijk makkelijk praten, snap ik, maar we zeiden het echt tegen elkaar. We wisten het zeker!” 

Trainer Erik ten Hag was vanzelfsprekend ook blij met de winnende treffer van Neres, al wachtte hij bewust lang met het brengen van de flankspeler. Ajax leek af te stevenen op een verlenging, dus dan zou een fitte wissel nog veel goeds kunnen brengen. Daarbij was Ten Hag dik tevreden over het spel van die andere Braziliaan.

“Antony bracht onvoorstelbaar veel gevaar,” sprak Ten Hag lovende woorden in De Kuip. “De spelers van Vitesse hadden geen grip op hem. Ik heb bewust lang gewacht met de wissel en met Neres hadden we er natuurlijk ook eentje achter hand die het verschil kon maken. Na de aanslag op Antony wisselde ik. Dat leek mij het juiste moment.”

We kunnen inmiddels stellen dat daar werkelijk niks aan is gelogen, want het pakte voortreffelijk uit. En je weet nu ook bij wie je moet zijn voor het invullen van de TOTO. Altijd handig!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >