Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen over versierde Kuip: ‘Prachtig dat supporters zo veel moeite doen’

Het was vooraf nogal een gedoetje, zeg maar. Wat precies? Nou, het verfraaien van De Kuip voor de KNVB-bekerfinale. Toch is dát precies wat er gebeurde. De Rotterdamse doekjes maakten plaats voor een prachtige wit-rood-witte wand achter het doel. De spelers zagen de vele foto’s op matchday al op hun mobieltjes.

19 april 2021 - 06:59
Klaassen Kuip 1200
Goed viertal dit, kun je niks van zeggen! © Pro Shots

Een ijverige groep Ajaxsupporters kreeg eerder toegang tot het hol van de leeuw om De Kuip op te leuken en finaleklaar te maken. De plaatjes van het eindresultaat vlogen al snel over het internet en bereikten als vanzelf ook de selectie van Ajax 1. We vroegen Davy Klaassen na de met 2-1 gewonnen bekerfinale wat hij ervan vond.

“We zagen de foto’s op een zeker moment al online. Dat is dan toch speciaal hoor,” reageerde de glimmende middenvelder in de perskamer van De Kuip. Zo’n finale spelen zonder publiek blijft ellendig, maar de spelers konden deze verrassing van de supporters echt uitstekend waarderen!

Klaassen: “Natuurlijk, dit is gaaf. Het is uiteraard niet te vergelijken met supporters op de tribune, maar dit gaf wel een fijne boost. Wat ik zeg, de foto’s zagen we op onze mobieltjes al langskomen. Het is prachtig dat supporters zo veel moeite doen om zoiets voor te bereiden. Ik vond het onwijs mooi.”

Zou er bij de terugkeer in Amsterdam nog een ontvangstcomité staan? “Nou ja, avondklok, hè?” reageerde Klaassen gevat. “Ik denk dat mensen bij een eventueel kampioenschap wel echt gaan uitpakken.”

Over een feest met supporters kon Klaassen zich uiteraard moeilijk uitlaten. “Je wilt natuurlijk een groot feest en successen vieren met supporters, maar we weten allemaal wat er aan de hand is in de wereld. Mensen die daarover gaan, moeten de afwegingen maken. We willen dolgraag iets vieren met de fans, maar begrijpen ook dat het nu niet makkelijk is.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >