Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen moet woede en teleurstelling wegstoppen: ‘Is nu lastig relativeren’

Onnodig. Onnodig. ONNODIG. We gooien er maar gelijk een handjevol ‘onnodigs’ in, want dat was wel het woord van de avond. AS Roma ging vlak voor tijd met de 1-2 aan de haal en dat voelde voor Davy Klaassen als eh… ja, onnodig dus.

09 april 2021 - 09:03
Klaassen Ajarom 1200
Een gezicht op onweer. En dat was goed te begrijpen. © Pro Shots

De Ajacieden speelden een moeizaam eerste halfuur en bleken flink gewaagd aan de Romeinse opponent, maar kregen de openingstreffer in de schoot geworpen. Davy Klaassen profiteerde van een fout bij AS Roma en ging de één-twee aan met Dusan Tadic om vervolgens zelf af te ronden.

Of Klaassen had verwacht dat hij de bal terug zou krijgen van zijn aanvoerder? Ja, eigenlijk wel. Daar moet je bij Tadic immers altijd op rekenen. “Hij heeft niet voor niks zo veel assists achter zijn naam staan,” haalde Klaassen het moment nog even terug.

Weer die belangrijke openingstreffer. Hij heeft er flink patent op, maar het leidde niet tot een goed resultaat. En dat was ontzettend jammer, want de kansen waren er absoluut. In korte tijd ging er na rust echter te veel mis. Tadic miste vanaf de stip een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen en over het moment met Scherpen gaan we het niet al te veel hebben.

Klaassen: “Ik denk dat iedereen die deze wedstrijd heeft gezien wel het gevoel heeft van: hoe kon je deze verliezen? We creëerden zo’n zes kansen, daarvan moet minimaal de helft erin. We krijgen vervolgens twee klotegoals tegen...”

De middenvelder stond de media als altijd keurig te woord, maar baalde als een stekker. Vertrouwen in een ommekeer is er echter nog altijd, al is het even zoeken. “Honderd procent vertrouwen, als ik de woede en teleurstelling van vanavond wegstop en nuchter analyseer. Maar het is moeilijk om nu te relativeren.”

Ondanks het chagrijn kon Klaassen wel benoemen waar het beter moet. “We speelden met veel geduld, dat was goed, maar er had wat meer afwisseling in ons positiespel gemoeten. Iets meer ‘tussendoor’ spelen. In Rome moeten we op dezelfde manier voetballen, maar daarbij zowel offensief als defensief scherper zijn. Roma is gewoon een prima ploeg, maar dat zijn wij ook. Ik ben benieuwd wat voor duel het volgende week wordt.”

Klaassen zag de gelijkmaker van AS Roma er liggend op de grasmat ingaan. Hij lag achter de muur en zag zo hoe Scherpen mistastte. Het was niet voor het eerst dat we de Ajacied op die manier achter de muur zagen liggen. “Het is normaal gesproken een hele goede manier om een goal te voorkomen. Ik heb vaak niet zo’n belangrijke taak bij vrije trappen, dus dan doe ik dit. Bij andere teams deed ik dit nooit, eigenlijk.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >