Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag strijdbaar: ‘We hebben geproefd wat er mogelijk is tegen AS Roma’

Het woord ‘onnodig’ viel bijzonder vaak, kort na het laatste fluitsignaal van Sergej Karasev. Ajax slikte een 1-2-nederlaag, maar dat had echt niet gehoeven. Erik ten Hag begon zijn bespiegelingen achteraf eveneens met de term ‘onnodig’, maar er is in Rome nog alles om voor te spelen.

09 april 2021 - 07:49
Hag Ajarom 1200
Een ‘hell of a job’, maar niet kansloos, aldus Ten Hag. © Pro Shots

“Een onnodige nederlaag, denk ik.” Het was de allereerste zin van Ten Hag, nadat hij achter de microfoon van de perszaal had plaatsgenomen. “We speelden een goede wedstrijd. We deden veel goed, maar in de zestien was het niet top. We hebben kansen gecreëerd en kregen na de openingstreffer goede kansen op de 2-0, maar deze werden niet benut.”

Nee, dat gebeurde inderdaad niet. De wedstrijd sloeg in korte tijd zomaar om. Waar Dusan Tadic een penalty miste, daar grabbelde de ongelukkige Kjell Scherpen bij een makkelijk te stoppen vrije trap. Van hemel naar de hel is veel te zwaar natuurlijk, maar het zette de wedstrijd wel op zijn kop.

Ten Hag: “Het zag er niet naar uit dat Roma zou scoren, maar door die onfortuinlijke gelijkmaker kregen ze de geest. We hielpen ze in het zadel. Toch vond ik dat we de rug recht hielden en op zoek bleven gaan naar een beter resultaat. Het is dan zuur dat je toch die 1-2 moet incasseren. Rome was uiterst effectief, al dan niet door ons geholpen.”

Vooraf benadrukte de trainer nog het belang van het houden van de nul en het mag dus duidelijk zijn dat twee Europese tegentreffers zorgt voor een pittige klus. “Het wordt een hell of a job. De uitgangspositie is slecht met twee tegengoals, dat is duidelijk. Maar we moeten er vol voor gaan. We hebben geproefd dat het mogelijk is.”

Ten Hag wilde nog niet al te veel ingaan op de return en hoe hij die aan gaat vliegen. “We moeten dit eerst verwerken. We richten ons nu op RKC-uit, dat is voor nu de belangrijkste wedstrijd.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >