Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag en Klaassen nemen het op voor ‘die lange’ Scherpen

Ajax stond bij een 1-0-voorsprong op het punt om uitstekende zaken te doen tegen AS Roma, maar in korte tijd miste Dusan Tadic een penalty en greep Kjell Scherpen mis bij een vrije trap. Vlak voor tijd viel zelfs de 1-2. De jonge doelman zat stuk, maar werd na afloop in bescherming genomen.

09 april 2021 - 08:28
Scherpen Klaassen Ajarom 1200
Klaassen – hier horizontaal – ziet hoe het fout gaat. © Pro Shots

De vraag aan de trainer was een logische: in hoeverre moesten de Scherpen-scherven worden opgeveegd? “Hij is mentaal zeer sterk, die lange. Hij is rustig en nuchter. Hij leert hiervan, op weg naar de top,” aldus Ten Hag.

“Hij heeft heel veel dingen goed gedaan, maar als een doelman een fout maakt, dan is dat gelijk heel bepalend. Als keeper moet je eigenlijk alles goed doen, want een foutje heeft direct grote gevolgen. Dat is de consequentie als je keeper bent. Of Stekelenburg er volgende week bij kan zijn? Dat weet ik nu nog niet.”

Voor Scherpens rotmoment, was er nog de gemiste pingel van Tadic. “Een vervelend moment voor Dusan. Hij neemt altijd de verantwoordelijkheid en zal hier goed ziek van zijn,” weet Ten Hag. “Maar hij stapt hier overheen en zal extra gemotiveerd zijn dit recht te zetten. Maar de gemiste penalty en het moment met Scherpen waren elementaire punten kort achtereen in de wedstrijd.”

Davy Klaassen was net als zijn trainer mild voor Scherpen. “Natuurlijk is hij teleurgesteld, net als iedereen. Ook Tadic is boos op zichzelf. Maar ja, iedereen is wel eens in zo’n situatie geweest. Ik heb dat ook wel eens gehad, dat ik het gevoel had dat het mijn schuld was. Dat is ook normaal, maar uiteindelijk doe je het samen. Je maakt zoiets allemaal wel een keer mee. De ene keer is het die, de andere keer de ander.”

“Hij heeft een fout gemaakt, maar wij missen óók kansen,” probeerde Klaassen de ‘schuld’ terecht te verdelen. “Het is voor Kjell geen leuk moment, maar hij is een sterke jongen. Het komt echt wel goed met hem.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >