Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wisselde niet omdat spelers onvoldoende voldeden, integendeel!

Ajax liet de gemiddelde supporter effe flink zweten, donderdagavond tegen Young Boys. Kans op kans werd aanvankelijk om zeep geholpen en dan weet je vaak wel wat er gebeurt. Die vlieger ging dit keer gelukkig niet op, mede door geconcentreerd spel én frisse wissels. Met een uiteindelijke fraaie 3-0-zege tot gevolg.

12 maart 2021 - 08:15
Wisselen 1200 Yb
Zolang Brobbey speler van Ajax is, blijft Ten Hag hem inzetten. © De Brouwer

Erik ten Hag begon het eerste deel van het tweeluik tegen Young Boys met samba op de flanken. David Neres en Antony stonden samen aan de aftrap en al na een paar minuten gaf Neres de bal op een presenteerblaadje aan zijn landgenoot. Bem-vindo openingsgoal toch? Niks ervan! Doelman Guillaume Faivre bracht redding.

En zo gingen er het eerste kwartier wel meer grote mogelijkheden verloren. Het verdient echter een compliment dat de Ajacieden er totaal niet gefrustreerd door raakten en geduldig bleven zoeken naar een verdiende volle buit.

Ajax stoof niet geërgerd door zoveel gemiste kansen als een kip zonder kop naar voren, maar bleef geconcentreerd op de deur bonzen bij Young Boys. Dat werd de Zwitserse koploper uiteindelijk te veel. De moegestreden ploeg moest die deur uiteindelijk wel opendoen. Wie anders dan Davy Klaassen schoot de bal er direct doorheen: 1-0.

Ten Hag was na afloop trots op zijn manschappen en legde uit waarom hij Antony en Neres in de tweede helft naar de kant haalde. Dat was totaal niet uit onvrede of zoiets. Nee joh, daar was helemaal geen aanleiding toe. De trainer wilde met frisse krachten wat extra’s forceren, om de uitgangspositie nóg gunstiger te krijgen.

“Nee, er was opzich geen aanleiding om spelers naar de kant te halen, maar frisse spelers kunnen in de slotfase het verschil maken. En dat bleek ook,” doelde de trainer op de 3-0 van Brian Brobbey in blessuretijd. Zulke extra bonusgoals kunnen Europees wel eens uitermate handig blijken.

Ook Devyne Rensch werd voortijdig naar de kant gehaald. De achttienjarige stond als rechtsachter op het wedstrijdformulier, maar was daar eigenlijk alleen te vinden op momenten dat Ajax de bal niet had. Maar ja, Ajax had de bal eigenlijk vrij vaak wel en dus zagen we Rensch overal opduiken.

De tiener dook op in de rug bij Klaassen, kneep vaak naar binnen en leek soms welhaast een centrale middenvelder, terwijl Antony de boel breed hield. Wat was zijn opdracht? Ten Hag: “Dat was ook zo besproken. Devyne moest opduiken op het middenveld en in onze aanvalslinies op momenten dat we de bal hadden. Dat deed hij prima.”

Na een kleine zeventig minuten mocht Rensch – weer een ervaring rijker – dik tevreden terugkijken op zijn wedstrijd. Hij werd afgelost door ‘de frisse’ Perr Schuurs, waardoor Jurriën Timber het duel afmaakte op de rechtsachterpositie.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >