Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ünüvar en Jong Ajax laten tegen Cambuur zien wel degelijk iets te kunnen

De resultaten van Jong Ajax zijn dit seizoen verre van constant, maar het is natuurlijk niet zo dat de jonge ploeg er helemaal niks van bakt. De talenten lieten vrijdagavond tegen SC Cambuur zien wel degelijk te kunnen voetballen (1-1).

19 februari 2021 - 20:58
Jongcambuur800
Ünüvar nam de 1-0 voor zijn rekening. © Pro Shots

We hebben Jong Ajax in het verleden wel eens beter zien presteren. Of in ieder geval contanter. Goede prestaties worden dit seizoen afgewisseld met met het onnodig weggooien van punten, zoals onlangs tegen laagvlieger FC Dordrecht (1-2).

Van een plek in het rechterrijtje wordt niemand vrolijk, maar uiteindelijk gaat het om de ontwikkeling van de Toekomsttalenten. En met het gehalte eigen jeugd in Ajax 1 lijkt het wel snor te zitten.

Terwijl jongens als Jurriën Timber, Devyne Rensch en Brian Brobbey het regelmatig mogen laten zien in het eerste, leek Naci Ünüvar echter een beetje achter te blijven. We zien wel vaker een grillige ontwikkeling bij talenten, maar Ünüvar had het écht lastig de laatste weken.

De creatieveling toonde tegen Cambuur aan wel degelijk iets te kunnen. Ünüvar beloonde een goede eerste helft zelfs met een doelpunt. Het lijkt erop dat hij weer op de weg terug is, maar het blijft afwachten of Ünüvar deze stijgende lijn vast weet te houden.

Het lukte Jong Ajax overigens niet om de voorsprong vast te houden, want de koploper kwam vlak na rust op gelijke hoogte. Met het doelpunt van Robert Mühren werd tevens de eindstand op het scorebord genoteerd.

Een 1-1-gelijkspel was dan ook een eerlijke afspiegeling van het duel. Terwijl de uitslag door Cambuur ongetwijfeld als puntenverlies wordt beschouwd, zullen ze bij Jong Ajax tevreden zijn met een puntje tegen de kampioenskandidaat.

De ploeg van Mitchell van der Gaag neemt het dinsdag wederom op tegen een leuk voetballende ploeg, want dan gaan de talenten op bezoek bij FC Volendam.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >