Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet in fases precies het Ajax zoals hij vooraf had bedacht

Imagineren. Mentaal voorbereiden. Visualiseren. Het zijn van die typische trainerstermen. Met de gedachte achter deze termen worden spelers geregeld voorbereid op een wedstrijd. Zeker als het een belangrijk potje betreft. Het leuke is: alles wat Erik ten Hag bedacht over AZ - Ajax (0-3) kwam uit.

01 februari 2021 - 10:41
Hagazbedachtcar
Ten Hag kijkt toe en ziet dat het goed is. © Pro Shots

De Ajacieden wonnen in Alkmaar met duidelijke cijfers en plaatsten deze week in de eredivisie een venijnige demarrage ten opzichte van de concurrentie. Zoals de wisselspelers aan het zaklopen sloegen richting reservebank hobbelde Ajax voorlopig weg van de rest.

Bedenk je eventjes in dat dit gebeurde ondanks afwezigheid van de eerste keus op zowel rechts- als linksback! Noussair Mazraoui en Nico Tagliafico waren niet beschikbaar. Probleem? Nee joh... Dan zet je toch gewoon Devyne Rensch en Daley Blind meer?

Er werd eventjes gevreesd – ook door ons, geven we gelijk toe – maar Ten Hag kreeg het gelijk aan zijn zijde. Een duidelijker voorbeeld van zijn gelijk dan de 0-1 was er niet. In aanloop naar het openen van de score vervulde de even slimme als technische Blind een hoofdrol.

“Ik ben natuurlijk tevreden over de uitvoering van mijn idee. We moesten het gevaar-Boadu zien te bespelen en de ruimtes pakken die AZ liet aan de zijkanten. Als je daar Rensch en Blind neer kunt zetten met hun voetballend vermogen, plus het inzicht om er te zijn op de juiste momenten, kun je wel stellen dat daar de sleutel lag,” aldus Ten Hag in gesprek met de NOS en ESPN.

“Ik weet niet of Blind bij drie doelpunten betrokken was, maar wel bij twee. Toch denk ik dat de openingsfase onze beste fase was. We pakten AZ gelijk bij de strot en kregen een kans via Rensch. We kregen nog meer kansen en mogelijkheden, waarna we uiteindelijk een goede goal maakten. Of ik tevreden ben over Rensch? Hij was uitstekend! Hij is heel jong (18), maar wat-ie nu al brengt...”

Onderaan de streep is Ten Hag natuurlijk tevreden. Maar we kunnen nog geen streep zetten onder de kampioensrace. Daar is het echt te vroeg voor. Veel te vroeg. Er zijn nul garanties. Misschien kunnen we beginnen met de winnende trainer uitroepen tot medewerker van de maand?

Ook dat hoeft niet zo van Ten Hag. “Ik ben wel tevreden, ja. Maar dit betekent niet dat we nu lekker achterover kunnen gaan leunen. Dat moeten we niet doen. We hebben ondanks een moeilijk schema in al die wedstrijd telkens weer gepresteerd. Soms met goed voetbal, soms was het ook minder. In januari kun je nog niets winnen. Het is nog een lange rit. In wielertermen: Parijs is nog ver.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >