Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen na superzondag: ‘We mogen niet denken dat we al iets hebben’

Ajax deed goede zaken in januari. Nee, wacht. Opnieuw. Ajax deed fantastische zaken in januari! Het won zes van zijn zeven wedstrijden en speelde er eentje gelijk tegen PSV (2-2). Datzelfde PSV verloor zondag van Feyenoord (3-1), terwijl Ajax zegevierde in Alkmaar (0-3). Davy Klaassen waakt echter terecht voor euforie.

01 februari 2021 - 10:28
Klaassen 1200
Klaassen laat zich niet verleiden tot een ‘Mertensje’. Niks daarvan! © Pro Shots

De middenvelder laat zich niet verleiden tot een ‘Dries Mertensje’. Niets daarvan! Leuk dat de concurrentie even op afstand is gezet, maar de weg richting ‘pak schaal’ is nog onwijs lang.

En wie puur kijkt naar het speltechnische deel van januari, weet dat Ajax ook regelmatig uitermate goed wegkwam. Het moet in februari op dat vlak echt beter, anders kan de boel ook zomaar instorten.

“We mogen niet denken dat we al iets hebben,” hield Klaassen de boel dan ook scherp tegenover het eigen clubkanaal. “Dit was van tevoren een heel zware maand qua wedstrijden en tegenstanders. Die sloten we goed af, maar nu komt er weer een topmaand, ook in de Europa League.”

Klaassen doelt natuurlijk op het tweeluik met Lille OSC. En de Franse ploeg laat Ajax echt niet zo gemakkelijk ontsnappen als de Nederlandse clubs dat in januari af en toe deden. Kortom, wij zijn blij dat Klaassen niet al te tof doet over de opgebouwde voorsprong van zeven punten.

Het spel van Klaassen was in januari net zo wisselvallig als dat van de hele ploeg. Des te fijner was het om de Ajacied in Alkmaar weer belangrijk te zien zijn. De manier waarop hij de lange voorzet van Dusan Tadic op zijn rechterschoen liet vallen, waarna hij de 0-2 kon vieren was heerlijk. “Een perfecte goal,” zo omschreef de maker het zelf.

“We wisselden goed van kant. De voorzet was daarna ook perfect. Ja, gewoon een perfecte goal.” Klaassen liet de voorzet van Tadic dus op binnenkantje voet ploffen en precies dat was genoeg. Een wilde trap had er zomaar voor kunnen zorgen dat de bal op het verkeersplein naast het Afas Stadion was beland, maar Klaassen rondde klinisch en rustig af.

Uiteindelijk vertrokken de Ajacieden met een 0-3-zege huiswaarts, maar het is ook niet dat de thuisploeg geen kansen had gehad. Oh nee, zeker niet. Vooral Albert Gudmundsson ging slordig om met de verkregen mogelijkheden.

Klaassen: “We moesten er hard voor werken. Uiteindelijk was de overwinning wel verdiend. We stonden vlak na rust even niet goed en toen werd AZ wat gevaarlijker. Ik heb alleen nooit het gevoel gehad dat we het zouden weggeven. Ik denk dat we trots mogen zijn op ons team.”

Banner Halfjaarlidmaatschap AL

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >