Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

De klassieker in roodgloeiende en mistige foto's samengevat!

Ajax won zondag zijn zoveelste klassieker in De Kuip (0-2) zonder groots spel op de mat te leggen. Sterker nog, het was aan de bal zwaar onder de maat. Toch gingen de drie punten én een hele hoop foto's mee terug in de tas naar Amsterdam. Kijk je mee?

20 december 2021 - 09:08
Klassieker 1200
De Ajacieden worden uitgezwaaid richting De Kuip. © De Brouwer

Het was vooral een dagje fakkelen. Bij vertrek uit Amsterdam werden de Ajacieden uitgezwaaid en kleurde de omgeving rood door fakkels. Bij aankomst in Rotterdam was dat niet anders. Alleen werden soortgelijke fakkels daar vooral richting de bus gesmeten. 

De Ajacieden in de bus moesten erom lachen. Dusan Tadic voorop. Die vindt dat alleen maar mooi. De schijnbeweging van de buschauffeur, even ervoor, was helemaal fraai. Veel Feyenoordsupporters stonden de bus op te wachten voor een ‘warm onthaal’, maar werden volledig op het verkeerde been gezet. De bus kwam op een andere plek binnen. 

Aanbevolen
Berghuis neemt meeste supporters Feyenoord niet al te veel kwalijk

Dus iedereen rennen voor handtekeningen. Het waren maffe beelden. Een aantal fakkels vloog nog over de hekken heen, maar de spelersbus van Ajax kon veilig parkeren. De Ajacieden waren binnen, terwijl De Kuip door een grote politiemacht werd bewaakt. Welkom bij de klassieker.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Ajax won ‘gewoon’ met 0-2 en stopte de drie punten in de wastas. En zo hoort dat ook. Was het fraai? Nee. Was het leuk? Ook nee. Zijn we tevreden met de punten? Oh, jazeker.

Bij terugkeer in Amsterdam werden de spelers wederom onthaald met vuurwerk. Als ware helden die de klus in Rotterdam klaarden. Even waren spelers en supporters één. En weer kleurde de omgeving rood door fakkels. De foto's hieronder zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Ben je klaar met plaatjes kijken, stem je dan nog even op jouw Ajacied van de Wedstrijd? Mooi!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >