Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis neemt meeste supporters Feyenoord niet al te veel kwalijk

Al sinds zijn beladen transfer van Feyenoord naar Ajax werd Steven Berghuis regelmatig geconfronteerd met de klassieker in De Kuip. Na de 0-2-overwinning in Rotterdam stelt de jarige zomeraanwinst dat hij blij is hoe de middag is verlopen.

19 december 2021 - 17:41
Berghuis Feyaja 1200
Berghuis kijkt terug op een voor hem fijne middag in De Kuip. © Pro Shots

“Het was een aparte dag en voor mij natuurlijk speciaal om hier terug te komen,” laat Berghuis weten voor de camera van ESPN. “Natuurlijk wel in een andere setting, omdat er geen publiek bij was. Toch was het leuk en bijzonder om tegen mijn oude ploeggenoten te spelen.”

Hoewel het niveau van de wedstrijd bijzonder matig was, heeft Berghuis nu ook een klassieker in het wit-rood-witte-shirt meegemaakt. Dat begon al bij aankomst in Rotterdam, waar de spelersbus van Ajax werd bekogeld met vuurwerk. “Het sentiment was nu misschien wel keer factor twee of drie, maar vergeet niet dat supporters ook worden beïnvloed door de berichtgeving.”

Er is sinds zijn overstap immers genoeg gezegd en geschreven. “Natuurlijk nemen Feyenoordsupporters mij deze transfer niet in dank af, maar alles is zo opgeklopt,” vervolgt Berghuis. “Ik kan het ze ook niet echt kwalijk nemen. Je leest zoveel dingen die niet waar zijn. Dan houd je soms je hart vast. Gaat het goed? Ik ben dankbaar voor de begeleiding vanuit Ajax, Feyenoord en de politie en ben blij met hoe het is gegaan.”

De druk op de aanvallende middenvelder werd in aanloop naar het treffen tussen Feyenoord en Ajax immers steeds verder opgevoerd. Is het niet lastig om voortdurend in het middelpunt van de storm te staan? “Soms, maar je maakt een keuze en dan moet je daar boven staan. Nogmaals, alles werd zo opgeklopt. 19 december was dé dag. Ik heb zelf voor deze stap gekozen. Dan moet je ook een grote jongen zijn. Je weet van tevoren dat het wat losmaakt, al werden dingen wel extra aangezet.”

Aanbevolen
Ten Hag zag Ajax grip verliezen en bracht daarom Klaassen

Berghuis zag dat Ajax en Feyenoord er beiden geen geweldige wedstrijd van maakten, maar de punten gingen wel mee terug naar Amsterdam. “Er is genoeg voor verbetering vatbaar. In de eerste helft hadden we nog een paar goede momenten, maar na rust bijna niet meer. We konden de bal niet vasthouden en Feyenoord zette ons onder druk. Uiteindelijk ben ik blij met de punten,” aldus de middenvelder, bij wie we continu een glimlach op het gezicht zien.

De irritatie die vorig seizoen nog wel eens te bespeuren was bij Berghuis, lijkt geheel verdwenen. “Ik heb nu een andere positie en net even een andere rol. Dat is het grootste verschil,” vervolgt Berghuis. “Het schoffie zit er nog steeds wel in. Dat gaat nooit weg, denk ik. Maar vorig jaar verloren we met Feyenoord op een gegeven moment vaker dan dat we wonnen en zat er een hoop frustratie in de ploeg.”

Vaak werd er in die situaties als eerste naar Berghuis gekeken. “De afgelopen weken hebben een aantal mensen zich weer in de media geroerd... Dan doel ik op Cor Pot. Die heeft het mij erg moeilijk gemaakt,” is Berghuis eerlijk. “Daarom was er veel frustratie vorig jaar en dat is er nu niet. Dat zie je overigens aan heel Feyenoord, want ze zijn allemaal opgeleefd. Er werd vaak gedaan alsof ik de stoorzender was, maar ik denk dat Arne Slot goed blootlegt wie de stoorzenders waren.”

Uiteindelijk kan Berghuis met een goed gevoel en drie punten in de tas terug naar Amsterdam. “Of er al voor mijn verjaardag gezongen is? Nee, dat gebeurt straks vast in de bus,” besluit hij met een knipoog.

Aanbevolen
Tadic: ‘Als je niet goed speelt, moet je alles doen om te winnen’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >