Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘Als je niet goed speelt, moet je alles doen om te winnen’

Een matige klassieker, zo mag je deze editie van Feyenoord - Ajax (0-2) gerust noemen. Dusan Tadic zag dat de Ajacieden wederom geen hoog niveau haalden, maar is wel tevreden over de winnaarsmentaliteit van zijn ploeg.

19 december 2021 - 17:07
Feyajatadic800
Tadic stelt te hebben genoten van het ontvangstcomité. © Pro Shots

We zijn oprecht benieuwd naar de samenvatting van Studio Sport, want veel hoogtepunten waren er niet. Het was bij vlagen klassiekeronwaardig wat Ajax en Feyenoord lieten zien. Er waren meer kaarten dan kansen. Dat een eigen doelpunt en een strafschop de doorslag gaven, zegt genoeg over het spelbeeld.

Ook aanvoerder Tadic zag dat het allemaal niet hoogstaand was, vooral in de tweede helft. “Het was een moeilijke wedstrijd. Ik denk dat we in de eerste helft beter spelen. Daarna krijgt Feyenoord een beetje kans. In de tweede helft was er meer strijd,” zo schetst de Serviër voor de camera van ESPN

Net als vorig seizoen had Ajax hulp uit Rotterdamse hoek nodig om de score te openen. We hadden gehoopt dat de Ajacieden daarna door zouden drukken, maar het tegendeel bleek waar. “We moeten het tweede doelpunt maken, maar Feyenoord zet ons ook onder druk. Als je voorstaat in de klassieker, moet je slim spelen.”

Aanbevolen
Ajax wint na cadeautjes in tegenvallende klassieker en dit valt op

Groots was het dus allemaal niet, maar het belangrijkste zijn de drie punten. Dat weet Tadic ook, die eveneens zag dat de mentaliteit een stuk beter was als tegen AZ. “Ook als je niet goed speelt, moet je honderd procent geven en alles doen om te winnen. Dat is winnaarsmentaliteit. Hierdoor zijn we de laatste jaren kampioen geworden.”

Dan toch nog even over het hele gebeuren voorafgaand aan de wedstrijd. De spelersbus van Ajax kreeg de volle laag van de Feyenoordsupporters, die eerst nog wel moesten rennen om überhaupt bij de bus te komen. “Dat was ongelofelijk mooi, hè? Ik heb ervan genoten. Het gaf juist energie en motivatie om te winnen,” zo stelt Tadic.

En zo hoort het.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >