Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag zag Ajax grip verliezen en bracht daarom Klaassen

Ajax stopte zondag drie ontzettend belangrijke punten in de tas. Het won een uitermate matige klassieker in De Kuip met 0-2. Erik ten Hag vond dat zijn elftal de wedstrijd in handen had, maar dat het aan de bal veel beter had gemoeten.

19 december 2021 - 17:30
Ten Hag Klassieker 1200
Ten Hag vond dat zijn ploeg verdiend de punten pakte. © Pro Shots

Maakte Feyenoord het Ajax heel moeilijk of had Ajax dat vooral aan zichzelf te danken? Feit is dat de Amsterdammers wonnen door cadeautjes van de thuisploeg. Een eigen doelpunt van Marcos Senesi en een weggegeven strafschop. Dat laatste was oerdom, want Feyenoord leek aanspraak te maken op een gelijkmaker. Die kwam er niet, want Dusan Tadic verdubbelde de score vanaf de penaltystip.

Ten Hag beaamde tegenover ESPN dat de mensen thuis voor de buis niet verwend waren. “Nee, als kijkspel was dit geen vermakelijke wedstrijd. Er waren te weinig aantrekkelijke momenten voor beide goals. Maar we hebben het duel verder op alle punten gecontroleerd. Het spel aan de bal had wel beter gemoeten. Vooral in de laatste fase. Ik denk dat we de mogelijkheden onvoldoende herkenden om de wisselpass in te zetten van links naar rechts en andersom.”

De trainer vond dat daar juist de mogelijkheden lagen. Door dat in hoog tempo toe te passen, kun je een tegenstander uiteen trekken en een overtal creëren. Het lukte Ajax slechts sporadisch en toen het wel gebeurde, had Tadic ook meteen alle ruimte voor een goede voorzet op Feyenoord-verdediger Senesi. Hij passeerde vervolgens zijn eigen doelman.

Aanbevolen
Ajax wint na cadeautjes in tegenvallende klassieker en dit valt op

Het spelbeeld werd na rust niet beter. Sterker nog, de Rotterdammers kwamen vaker in de zestien dan ons lief was. Tot enorm grote kansen kwam Feyenoord evengoed niet, maar voor onze bloeddruk heeft wel betere tijden gekend. Het was voor Ten Hag ook reden om in te grijpen. Steven Berghuis – terug op voor hem bekend terrein – werd van het veld gehaald ten faveure van Davy Klaassen.

“Ik vond dat we de grip aan het verliezen waren. Het was een periode waarin je de bal in de ploeg moet houden en we verloren te vaak de bal. Ook de tweede bal was vaak niet voor ons. Davy brengt dan de nodige rust, kan de organisatie neerzetten en is goed in drukzetten.”

Ten Hag zag veel strijd bij zijn spelers. Ook bij Antony. “Hij vocht een mooie strijd uit met Tyrell Malacia. Het was een beetje fiftyfifty tussen de twee. Antony heeft in elk geval keihard gewerkt en had dreigende momenten, zonder bepalend te zijn. Maar strijd is nodig tegen dit Feyenoord en die heb ik gezien. Wel mogen we aanvallend meer verwachten van een voorhoede met Antony, Sébastien Haller, Tadic en Berghuis.”

Tijdens de wedstrijd zagen we Lisandro Martínez (hamstring) en Jurriën Timber uitvallen. Ten Hag weet nog niet hoe lang het duo eruit ligt, maar stelde dat de Argentijn het thuisduel met Fortuna Sittard van woensdagavond vermoedelijk niet haalt.

Aanbevolen
Tadic: ‘Als je niet goed speelt, moet je alles doen om te winnen’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >