Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grote drukte verwacht bij Ajax - Dortmund, stadion open om 19.00 uur

We stevenen af op een avondje Champions League in een stijf uitverkochte Johan Cruijff Arena. Het wordt dus druk en we adviseren supporters dan ook niet tot het laatste moment te wachten om het stadion in te gaan. Niemand wil immers de aftrap om 21.00 uur missen.

19 oktober 2021 - 13:29
Dortmund 1200 (2)
Op tijd binnen zijn is altijd een goed idee! © De Brouwer

Deze waarschuwing slingeren we maar wat graag de wereld in. Neem ‘m alsjeblieft ter harte. Los van het scannen van QR-codes bij de tourniquets, vinden ook de nodige coronachecks plaats. Ben je gevaccineerd of heb je een negatieve testuitslag via Testen voor Toegang? Zorg dat je alles kan aantonen via de CoronaCheck-app.

Wacht dus niet tot het allerlaatste moment met naar binnen gaan, want als iedereen dat doet, komt er sowieso serieuze filevorming voor de stadionpoorten. Is niet leuk, is niet fijn. Beter dus wat eerder naar binnen, zodat je de Ajacieden al bij de warming-up kunt steunen. De Johan Cruijff Arena opent dinsdag om 19.00 uur de deuren, twee uur voor de aftrap.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Ajax - Borussia Dortmund

Om teleurstellingen te voorkomen: je mag geen grote tassen mee het stadion innemen. Uitzondering zijn tassen kleiner dan A4-formaat. Deze worden sowieso gecontroleerd, maar zorg er dus voor dat je niks bij je hebt dat te groot is, want daar kom je dus echt niet mee naar binnen. Hoop gedoe om niks en dat wil je niet.

In het stadion zijn géén kluisjes aanwezig. Gelukkig vind je op een steenworp afstand (bij de Ziggo Dome) een vestiging van Lockerpoint. Daar kun je bagage en bezittingen veilig opslaan in één van de ruime lockers. Dit alles uiteraard tegen betaling.

Wees je ervan bewust dat je buiten preventief gefouilleerd kunt worden op bezit van vuurwerk of andere dingen die niet goed gevonden worden. Zo heeft de gemeente Amsterdam het gebied rondom de Johan Cruijff Arena aangewezen ‘veiligheidsrisicogebied’. In zulke gebieden mag de politie iedereen controleren op verboden bezittingen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >